VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bir yılda neler olmuş neler

2 Ocak 2013

İbrahim Özçimen, 2012 yılında yaşanan asayiş olaylarını değerlendirerek, 126 operasyon yapıldığı açıkladı.   Valilik Abant Toplantı Salonu'nda ...

İbrahim Özçimen, 2012 yılında yaşanan asayiş olaylarını değerlendirerek, 126 operasyon yapıldığı açıkladı.

Valilik Abant Toplantı Salonu'nda düzenlenen '2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda basın mensuplarına bilgiler veren Vali İbrahim Özçimen, il müdürlükleri ile il özel idaresi bünyesinde gerçekleştirilen projelerle ilgili açıklama yaptı. 2012 yılının genel güvenlik ve asayiş hizmetleri açısından başarılı bir yıl olduğunu belirten Özçimen, "Asayiş ile ilgili toplam 6 bin 189 olay gerçekleşmiş, olaylarla ilgili 4 bin 986 şüpheli yakalanmıştır" dedi.

Kartalkaya Kayak Merkezi'nde meydana gelen kaybolma vakaları ile ilgili de bilgiler aktaran Özçimen, "Kartalkaya Jandarma Karakol Komutanlığı'nın kuruluşunda 1 adet Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi bulunuyor. 2012 yılı içerisinde 8 kaybolma olayı yaşandı. Bu olaylarda kaybolan 26 şahıs ekipler tarafından kurtarıldı" diye konuştu.

2012 yılı içerisinde kaçakçılık, Narkotik ve Mali suçlarla etkin bir mücadele yapıldığını belirten Özçimen, yıl içerisinde toplam 126 operasyon yapıldığına dikkat çekti. Özçimen, "Bu operasyonlarda bin 638 kilogram uyuşturucu madde, 845 bin 682 paket kaçak sigara, 28 bin 80 adet kaçak puro, 2 bin 815 adet hint keneviri bitkisi, 40 bin 40 kilogram açık tütün, 32 bin 28 kilogram kaçak çay, 26 bin 850 litre kaçak akaryakıt, 22 adet sahte banknot, 250 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi. Operasyonlarda 267 şüpheli yakalandı" şeklinde konuştu. Basına yansımayan asayiş olayları ile ilgili olarak ise , “Bu olaylar yürek parçalayıcı olaylar. Yani şöyle düşünebilirsiniz. Bu benim kızım olsaydı, benim oğlum olsaydı, benim babama yapılmış olsaydı diye düşünürseniz yaşadığınız dünyadan tiksinirsiniz. Olmaz olsun böyle bir dünya diyorsunuz. Size emanet edilen küçük yaştaki çocuklara tecavüz mü dersiniz, böyle binlerce olay yaşıyoruz. En son iki tane çarpıcı olay var. 20 yaşında delikanlı, gidiyorlar kafayı çekiyorlar, yetmiyor birde evde çekiyorlar. O da yetmiyor birde uyuşturucu alıyorlar. Ondan sonra ölüyor. Anne, baba onu okusun diye gönderdi. Bir diğer olayda yine dışarıdan bir çocuk. Bizim yatılı bir lisemizde okuyor. Çocuk yaz tatiline gittiğinde çakmak gazı çekmeye başlıyor. Orada alışmış ve yine burada bir akşam çekmiş. Yurtta krize giriyor, hastaneye gidiyor ve ölüyor. İşte böyle olaylarla karşı karşıya kalıyoruz” dedi.

Vali Özçimen, Ankara ile İstanbul güzergâhında meydana gelen trafik kazalarının bilançosunu da açıkladı. Bolu'da 2012 yılında meydana gelen bin 922 ayrı trafik kazasında 42 kişi hayatını kaybederken, bin 741 kişi ise yaralandı. Vali Özçimen, "Trafik kazalarının önlenmesi için önümüzdeki günlerde kar lastiği ve hız denetimi uygulamalarına ağırlık verilecek. Kar lastiği olmayan sürücülerin geçişine izin verilmeyecek. Uygulamanın amacı sürücülerin can güvenliğidir" ifadelerine yer verdi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.