VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Yasaklı terazilere el konuldu

1 Ocak 2013

Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, pazarda ki denetimlerini arttırdı. Hileli ve yasaklı olan, vatandaşları ...

Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, pazarda ki denetimlerini arttırdı. Hileli ve yasaklı olan, vatandaşları kandırmaya yönelik kullanılmaya çalışılan terazilere zabıtalar el koydu.

Haber: Kasım ŞAHİN

Hileli ve yasaklı terazilerle üç-beş kuruş fazla para kazanmak için ilginç yollara başvuran pazarcılara zabıta memurları göz açtırmadı. Pazardaki denetimlerini arttıran Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tek tek pazar tezgâhlarını gezerek, terazi denetimi yaptı. Yapılan denetimlerde bir pazarcının, yasaklı ve hileli olduğu belirlenen terazilerine el koydu.

Zabıta yetkilileri bu tür yasaklı ve hileli teraziler kullanarak, fazladan para kazanmaya çalışan ve vatandaşın üç-beş kuruşuna göz diken esnafla mücadele etmeye devam edeceklerini belirterek, “Kim olursa olsun bu tür yollarla vatandaşın parasını haksız yoldan almaya kalkanlarla her zaman mücadelemiz sürecektir. Yılbaşı öncesi yaptığımız denetimlerde bir pazarcı esnafının kullanılmaması gereken teraziyle satış yaptığı gördük. Teraziye el konulurken, pazarcı hakkında da zabıt tuttuk. Pazarcı esnafını uyarıyoruz, bu tür yasaklı ve hileli terazi kullanmaktan mutlaka kaçınmaları gerekir. Pazarcı hem kendini, hem de vatandaşı düşünmek zorunda, ” dediler.

YEŞİLLİĞE HÜCUM

Ekonomik zorluklar ve geçim derdine düşen aileler , ucuz gıdalar almaya yöneldiler. Ancak, yeşillik olarak tabir edilen ürünlerin de pahalı olduğunu pazara çıkan vatandaşların gözünden kaçmadı. Yeşilliklerin yanı sıra pazarda meyve satışlarında da patlama yaşandı. Turp 1.5, havuç 1, mandalina 2-2.5, domates 3, Muz 3-3.5, portakal 1.5, salatalık 3 liradan, kıvırcık marul 1.5, taze soğan 2, roka demet 1, tere demet 1, top marul 2.5 liradan satıldı. Vatandaşlar, yılbaşı öncesi bazı ürünlere zam yapıldığını belirterek, “Bazı pazarcılar yılbaşını fırsat bilip meyve ve sebzede fahiş fiyatlar uygulamışlar. Salatalı ve domatesin fiyatı çok yükselmiş” dediler.

HİNDİ YERİNE İSTAVRİT

Yılbaşında sofralarda geleneksel yerini alan hindi fiyatlarının yüksek olmasından dolayı birçok vatandaş bu özel gecede geleneğe uymayarak deniz mahsulleri arasında lezzetiyle başköşede yer alan istavrit balığına yöneldi. Dün pazarda bol miktarda kilosu 7 liradan satışa sunulan istavrite vatandaşlar yoğun ilgi göstererek, “Bir hindiye 50 lira verecek gücümüz yok. Bir kilo istavrit veya hamsiyle 3 kişilik bir aile doyabilir. Bunun için bizim gibi aileler balık yiyerek yeni yıla girecekler. Ha hindi yemişiz ha balık. Ama, balık yemek daha güzel” diye konuştular.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.