VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Gözünü Abant’a dikti

31 Aralık 2012

Yıllardır Bolu’nun tanıtımına katkı sağladığını söyleyen Mustafa Acar, gözünü Abant Tabiat Parkı’na dikti. Abdullah Ceyhan Yıllardır ...

Yıllardır Bolu’nun tanıtımına katkı sağladığını söyleyen Mustafa Acar, gözünü Abant Tabiat Parkı’na dikti.

Abdullah Ceyhan

Yıllardır İzzet Baysal Caddesi’nde boncuklara isim yazıp satan 36 yaşındaki Mustafa Acar,Abant Tabiat Parkı’nda da satış yapabilmek için kolları sıvadı. 1995 yılında başladığı ve daha sonra ara verdiği mesleğini yaklaşık 3 yıldır aralıksız sürdüren Acar, “Mesleğe ilk başta 1995 yılında başladım. Arkadaşımdan görüp öğrenmek istedim. Ama o bana öğretmek istemedi. Bende hırs yaptım. Sonunda da işi öğrendim.Daha sonra bir ara verdim. Yaklaşık 3 yıldır da aralıksız olarak bu işi yapıyorum. Bende Bolu’nun tanıtımına katkı sağlıyorum. Fakat Abant’ta satış yapmama izin verilmiyor. Bu nedenle gidip Turizm İl Müdürü ile görüşeceğim” dedi.

Seçim çalışmaları sırasında Zafer Çağlayan  ile arasında geçen diyalogu anlatan  Mustafa Acar, “Zafer Çağlayan seçim çalışmaları için Bolu’ya gelişti. Cadde de esnafı ziyaret ediyordu. Bende künye hediye etmek istediğimi söyledim. Bana; ‘Bu kadar çabuk yapabilir misin? ‘ dedi. Bende ,‘hazır yazılmışı var’ dedim. Bu işi yapmayı seviyorum. Ekmeğimi bu işten kazanıyorum. İnşallah Abant’ da satış yapabilirim” dedi.

“Pirinç tanesine 12 harf yazabiliyorum”

Mühendislerin kullandığı özel kalemlerle pirinç tanesine 12 harf yazabildiğini söyleyen Acar sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Pirinç tanelerine de isim yazabiliyorum. Mühendisleri kullandığı özel kalemlerle yazılıyor. Ayrı bir sıvının içerisine konulup kolye haline getiriliyor. O şekilde yazı okunabilir bir hal alıyor. Pirinç tanesinin üzerine 12 harf yazabiliyorum”.                

Bolu’da en çok hangi isimler yazılıyor?

Yaptığı işin bir kültür unsuru olduğunu söyleyen Acar, Kuveyt ve Almanya’dan Bolu’ya gelen turistlere Bolu ismini yazıp hediye ettiğini söyledi. Acar ;“Bolu’da isimlerden en fazla Zafer, Ahmet, Elif ve Ayşe yazılıyor. Benim en fazla kullandığım isimler bunlar. Ama takım isimlerinden ise en fazla yazdığım takım  ismi Beşiktaş” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.