VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

2012 geçti hedef 2013

31 Aralık 2012

  HABER: Abdullah Ceyhan  Geride kalan koca bir yılı değerlendiren siyasi parti il başkanları, keşkelerini ve 2013 ...

HABER: Abdullah Ceyhan 

Geride kalan koca bir yılı değerlendiren siyasi parti il başkanları, keşkelerini ve 2013 yılından beklentilerini özgürbolu’ya anlattı.

Acısıyla tatlısıyla geride kalan 2012 yılını değerlendiren MHP İl Başkanı Mustafa Ramazan ve CHP İl Başkanı Fügen Kara, 2013 yılından Bolu ve Türkiye adına beklentilerini dile getirdiler.

MHP

2012 yılının MHP Bolu teşkilatı açısından kongrelerle dolu bir yıl olduğunu belirten MHP İl Başkanı Mustafa Ramazan, “Bu yıl yönetimlerimiz yenilendi. % 80 genç ve yönetime ilk defa giren kadrolar oluşturduk. Üyelerimiz yenilendi. Merkez İlçe teşkilatımızın 1.250 üyesi var. İl genelinde ise üye sayımız 2 bin 400 civarında. Merkez ilçede bu yıl 250 yeni üye kaydı gerçekleştirdik. Kayıtlarımız devam ediyor. Halkımızın AK Parti'ye olan umudu bitmiştir. Son dönemlerde yapılan yanlışlar bilinçli vatandaşlarımızın dikkatinden kaçmadı. Bu nedenle Bolulu vatandaşlarımız artık siyasetin asıl merkezinin ve hayırlı olanının MHP’de yapılabileceğini anlamışlardır” dedi.  

2013 yılının Ocak ayından itibaren yerel seçimlere hazırlık yapacaklarını söyleyen Mustafa Ramazan sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Ciddi çalışmalarımız olacak. İlk başta mahalle toplantıları şeklinde üyelerimizle kucaklaşacağız. Her ay etkinlik ve seminerlerle üyelerimizi bilinçlendireceğiz. Partimizi canlandıracağız. Bu etkinlikleri ilçelerde de gerçekleştireceğiz. Her ay genel merkezden birilerini konuk edeceğiz. 2012 yılında bizim parti olarak tek keşkemiz var oda kongreyi çarşaf liste ile yapamamak. Bundan sonra yapacağımız seçimlerde çarşaf liste usulünü kullanmayı istiyoruz. Her üyemizin delege olma şansı vardır. O gün orda tam bir resim veremedik. Bundan sonra çarşaf liste ile kongrelere gideceğiz. 2013 yılı için tek hedefimiz saha çalışmaları ile partimizi seçime hazırlamak. Esnaflarımızın, köylülerimizin ayaklarına kadar gidip seçime aktif bir şekilde gideceğiz. 

CHP

CHP İl Başkanı Fügen Kara ise, giden her yılın, geçmişin kötü izlerini de birlikte götürmesini umut ettiğini söyledi. 2012 yılını bu duygularla uğurladığını ifade eden Kara, “Ne yazık ki, dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmeler, insanlığın umudunu gölgelemektedir. Özellikle ülkemizde çözülebilir sorunlara karşı hükümetin duyarsızlığı, halkımızı karamsarlığa itmekte, gelecek kaygısı ve tedirginlik yaratmaktadır.  Neredeyse bütün kararlarda sadece Başbakan Tayyip Erdoğan’ın söz hakkının bulunduğu, temel insan haklarının çiğnendiği, adaletsiz yargılamanın doruğa çıktığı, kadına şiddetin tavan yaptığı günümüz Türkiye’si,  özlemini duyduğumuz güzelliklerin çok uzağındadır. Açlıktan, yoksulluktan, terörden ve kötülüklerden arınmış, sevginin, hoşgörünün ve barışın egemen olduğu, Türk insanının onurunun tüm değerlerden üstün tutulduğu bir ülkede yaşayabilmek, bütün vatandaşlarımızın ortak özlemidir. İnsanı mutlu kılan tüm değer ve kavramların temelinde özgürlük ve adalet yatmaktadır. Dayatmaya ve faşist diktaya karşı mücadele ile olanaklı kılınabilecek özgürlük ortamı, insanın sağlıklı bir gelişim sürdürerek mutlu yarınlara ulaşması ve sağlıklı kuşaklar yetiştirilmesi için büyük öneme sahiptir” dedi.  

2013 yılının Bolu  için daha umut verici gelişmeler getirmesini dilediğini söyleyen Kara sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“2013 yılında barışın, özgürlüğün, demokrasinin, zenginliğin kenti olması için, Bolu’muz içindir. Bu çağrım, meydanlarında, sokaklarında, bahçelerinde parklarında, ‘burası Türkiye’nin en güzel kenti’ diyerek gururla gezebilmek içindir. Bu çağrım, esnafı, işçisi, köylüsü, öğrencisi ile örnek bir kent olmak içindir. Geçmişte tüm sorunlarını birlik ve dayanışma içinde aşan, depremlerden, afetlerden, huzursuzluktan yine el ele vererek, geleceğine güvenerek, kendisine ve ülkesine inanarak çıkan Bolu halkı sorunlarını yine aşacaktır. Bolu’muzun her şeyi başaracak ve örnek bir kent olarak gösterilecek, kendi kendine yetecek kaynak ve olanaklara sahip olduğuna inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, yurt içindeki ve dışındaki tüm hemşerilerimizin,  Yeni Yılı'nı kutluyorum. Yeni Yıl'ın, ulusumuz, ülkemiz, dünyamız ve tüm insanlık için, barışın ve hoşgörünün egemen olduğu, şiddetten ve çatışmalardan uzak güzel günleri birlikte getirmesini diliyorum."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.