VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

F Tipi Cezaevi'nde gerilim!

28 Aralık 2012

Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü bulunan terör örgütü İBDA-C Lideri Salih ...

Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü bulunan terör örgütü İBDA-C Lideri Salih Mirzabeyoğlu’na destek vermek isteyen grup, eylem alanında demir barikatı yıkmak isteyince polisle tartışma yaşandı.

Ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edilen ve 2001 yılından bu yana Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü bulunan İBDA-C Lideri Salih Mirzabeyoğlu’na destek için yurdun çeşitli bölgelerinden Bolu’ya gelen gruplar, F Tipi Cezaevi önünde eylem yapmak istedi. Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nun 100 metre yakınında eylem yapılmasının yasaklanmasının ardından ilk gerginlik yaşandı. İBDA-C üyesi 50 kişi, cezaevi önüne kadar ilerleyip eylem yapmak isteyince polis izin vermedi. Eylemcilerin yürüyüş yapması beklenen alanı demir barikatla kapatan polis ekipleri, bir yandan da çevik kuvvet ekipleriyle nöbet tuttu.

 D-100 Karayolu’na 10 uzaklıkta yapılan eylemde slogan atan grup, demir barikatı aşmak isteyince arbede yaşandı. İBDA-C üyeleri demir barikatı tekmeleyerek yıkmak isterken, sivil polis ekipleri korkulukları tutmaya çalıştı. Araya polis amiri ve İBDA-C grubundan bir şahsın girmesiyle gerginlik büyümeden yatıştırıldı. Grup daha sonra sessiz protesto yaptı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.