VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Kadınlar umut evine koştu...

22 Aralık 2012

Bolu'da ünlü sunucu Esra Erol ile Bolu Belediyesi işbirliğinde açılan Umut Evi, geride kalan 9 ...

Bolu'da ünlü sunucu Esra Erol ile Bolu Belediyesi işbirliğinde açılan Umut Evi, geride kalan 9 ayda kadınlara ışık oldu. Umut Evi açıldığı günden bu yana 398 kişiye hizmet verdi.

Ünlü sunucu Esra Erol tarafından Bolu Belediyesi işbirliği ile açılan Umut Evi, faaliyete geçtiği günden bu yana 398 vatandaşa psikolojik danışmanlık hizmeti verdi. Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bolu Belediyesi Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bolu Umut Evi, Esra Erol tarafından belediye işbirliği ile Mart 2012'de şiddet gören bayanların sosyal destek alması için açılmıştır. Bugün ise bayanların yanı sıra erkeklerin de geldiği, tek danışanların yanında çiftlerin ve ailelerinde yardım aldığı bir kurum haline gelmiştir. Bilgi alınan konular çeşitlenmiştir. Şimdiye kadar 368 vatandaşımıza psikolojik danışmanlık hizmeti verilmiştir. Görüşmelerde depresyon, aile içi sorunlar, cinsel istismar, uyum problemi, saldırganlık, ebeveyn kaybı gibi birçok konuda danışmanlık hizmeti verilmektedir” dedi.

AVUKATLAR İŞ BAŞINDA…

Başkan Yılmaz, bir avukat ve bir psikologun hizmet verdiği Bolu Umut Evi ile ilgili sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Avukatımız 79 kişi ile hukuki yardım konusunda görüşmeler yapmıştır. Kasım ayından bugüne kadar ise boşanma öncesi destek, boşanma sürecinde destek, aile içi iletişim, internet bağımlılığı gibi konular da eklenerek hizmet verilmiştir.

Umut Evi'miz son olarak da Engelliler Koordinasyon Merkezi'nin desteği ile görme engelli vatandaşlarımızla grup çalışması başlatmıştır.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.