VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Başkan Yılmaz o yazıya çok kızdı

21 Aralık 2012

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Gündem Gazetesi'ndeki 'Makinist' isimli köşe yazısında, Batı-Doğu kardeşliği kapsamında ...

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Gündem Gazetesi'ndeki 'Makinist' isimli köşe yazısında, Batı-Doğu kardeşliği kapsamında Bitlis’e yaptığı gezi sırasında panzerle korunduğu ve bazı vatandaşlar tarafından protesto edildiği haberlerine sert tepki gösterdi. Yılmaz, “Ben de o arkadaşa tepki gösterdim. Benim kaçtığım, panzerle korunduğum ve vatandaşların tepki gösterdi haberleri zavallı zihniyetin senaryolarıdır” dedi.

Bolu’da yayın yapan yerel bir gazetede, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın Bitlis gezisi sırasında PKK propagandası yapan bir kişi ile tartıştığı ve daha sonra vatandaşların toplanarak tepki gösterdiği, panzerlerle korunarak havaalanına kaçırıldığı yazıldı. Başkan Alaaddin Yılmaz, bu habere çok sert tepki gösterdi.

O gün yaşananları anlatan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Son olarak gittiğimiz ziyarette bir gazeteci bayan bizim ekibimizde bulunan bir kişi ile konuşurken bir konu üzerine tartışmışlar. Veya bizim arkadaşlar konuyu yanlış anlamışlar. Bende hemen hem o gazeteci arkadaşı hem de belediye yetkililerini çağırdım. Buraya benim yanımda gelen arkadaşlar misafir. Buna göre davranın dedim. Böyle bir şeye kesinlikle izin vermem. Onlarda yanlış anlaşıldıklarını söyleyerek özür dilediler. Bende o arkadaşlara, ‘Benden değil bu sözleri söylediğiniz arkadaşlardan özür dileyeceksiniz’ dedim. Olay bu kadardır. Bu tartışmanın geçtiği yerde polis evidir. Daha sonra bu arkadaşlar akşam gelip özür dilediler” dedi.

"Senaryo haberi"

Yılmaz, “Yaşanan bu olaylardan sonra böyle bir haberi kamuoyuna farklı türde lanse eden basın kuruluşları zavallıdır. Bolu’da bulunan bir gazete bunu abartarak yazı yazdı. Yok efendim halk ayaklanmış. Ne ayaklanması biz konuşurken zaten 3 kişiydik. Yok efendim Bolu Belediye Başkanı korumaya alınmış. Hiç kimsenden koruma talebinde bulunmadık. Efendim kaçarak havaalanına gitmişiz. Bitlis’te zaten havaalanı yok. Biz Şırnak’a geçtik oradan da Diyarbakır’a gittim ve uçağa bindim geldim. Böyle bir haberi kafasında senaryo yazarak haberleştirebilecek kadar basitleşen insanların olmaması gerekiyor. Bir basın kuruluşu nasıl bu kadar küçülebilir hayret ediyorum. Böyle bir haberi yalanladığımız zaman konuyu farklı yerlere çekebilecek zavallı bir yapıyla karşı karşıyayız” diye konuştu.

“Ben kimse karşısında yamulmam”

Bolu Belediye Başkanı sözlerine şöyle devam etti;

“Ben hiç kimse karşısında yamulmadım. Yamulmam mümkün değil. Eğer bunu hala anlayamayan varsa zekalarını kontrol etsinler. Biz ürkek bir adam değiliz. Gittik orda ki televizyonda da o bölge halkına söylememiz gerekeni söyledik. Böyle bir yapıdaki belediye başkanına teşekkür edilmesi gerekirken, sanki ben milleti ayaklandırmışım, panzerler gelmiş. Bu ne kadar sefil bir yapıdır ki anlayamıyorum. Bu insanları muhatap bile almak istemem ama bu insanlara bakarak yazılar yazan kişiler var. Gazetecilik senaryo yazarak kendi ruhsal problemlerini haber diye başkalarının üzerinde kamufle etmek değildir. Kendi ilinin belediye başkanını bu kadar aciz duruma düşürmek istenmesi de zavallılıktan daha ötedir” dedi.

 “O Kürtleri kucaklamamız gerekiyor”

Yılmaz son olarak, “O bölgede PKK terör örgütünü desteklemeyen ciddi anlamda bir Kürt halkı var. O zaman o Kürtleri de kardeş olarak kucaklamamız gerekiyor. Bundan rahatsızlık duyulmasını algılamam mümkün değil. Yani Bolu’yu mu seviyorsun PKK’yı mı seviyorsun bunları algılayamıyorum. Sırf bir Belediye Başkanı’na karşı olabilmek için her şeyi mubah saymak çok akıllıca bir şey değil” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.