VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Başkan'dan Said Nursi açılımı...

21 Aralık 2012

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Doğu-Batı Kardeşliği projesi kapsamında gittiği Bitlis’te Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu ...

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Doğu-Batı Kardeşliği projesi kapsamında gittiği Bitlis’te Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu Nurs Köyü’nü ziyaret etti. Yılmaz, köyde gerçekleştirilecek imar çalışmalarına Bolu Belediyesi’nin tam destek vermesi için çalışma başlatacağını açıkladı. Başkan Yılmaz, “Onu yüreğinde taşıyan milyonların yüreği ancak böyle rahata kavuşabilir” dedi.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Doğu-Batı Kardeşliği projesi kapsamında gittiği Bitlis’te yerel yöneticilerle yaptığı görüşmelerin yanı sıra Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu köyü gezdi. Yılmaz, Bitlis'in Hizan ilçesine 40 kilometre uzaklıkta bulunan ve Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin doğduğu yer olarak bilinen ve 50 yıl boyunca Kepirli ismiyle anılan Nurs köyünde bölge halkıyla buluştu. Bediüzzaman’ı seven ve onun görüşlerini benimseyen vatandaşların ziyaretlerine ev sahipliği yapan köyde yeni bir imar çalışması yapılacağını öğrenen Yılmaz, planlamalar hakkında bilgiler aldı.

ÇALIŞMALARA DESTEK VERİLECEK

Bediüzzaman Said Nursi'nin yaşadığı dönemde halen insanlarca örnek alınan bir hayat sürdüğünü ifade eden Yılmaz, Bediüzzaman’ın doğumunun gerçekleştiği topraklara önem verilmesi gerektiğine işaret etti. Yılmaz, bu kapsamda Bolu Belediyesi olarak Doğu-Batı Kardeşliği projesinin bir ayağında bu bölgeye yardımcı olmak istediklerini ifade ederek, bölgede yürütülecek imar çalışmalarına tam destek vermeyi amaçladıklarını açıkladı.

“BEDİÜZZAMAN’IN MEZARI BULUNMALI”

Yılmaz, “Kendisini İslam’a adayan, ilim ve irfana verdiği önemle bugün milyonların gönlünde taht kuran Bediüzzaman Said Nursi'nin mezarı bir an önce bulunmalıdır. Onu yüreğinde taşıyan milyonların yüreği ancak böyle rahata kavuşabilir” diye konuştu.

 HABER: MEHMET KORKUSUZ - BOLU EKSPRES GAZETESİ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.