VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Sonunda el attılar...

18 Aralık 2012

SEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından Aydınlatma Yönetmeliğine uygun olmadığı ve Hazine Müsteşarlığı'nca bedeli ödenmediği gerekçesiyle Kalıcı ...

SEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından Aydınlatma Yönetmeliğine uygun olmadığı ve Hazine Müsteşarlığı'nca bedeli ödenmediği gerekçesiyle Kalıcı Konutlar'daki sokak aydınlatmalarının dekoratif amaçlı olduğu iddiasıyla aydınlatmanın kapatılması sonrası girişimlerde bulunan AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun sorunu çözüyor.

SEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından Kalıcı Konutlar Bölgesindeki sokak aydınlatmalarının Aydınlatma Yönetmeliği dışında takıldığı ve Hazine Müsteşarlığınca tüketim bedelleri ödenmediği için bu tip lambaları dekoratif türdeki aydınlatma kabul etmesi nedeniyle, elektrikler kapatılmıştı. Sokak aydınlatmalarındaki elektriklerin kesilmesinin ardından karanlığa gömülen Kalıcı Konutlar Bölgesinde yeniden sokak lambalarının yanması için yoğun gayretler sarf eden AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, kalıcı konutlar bölgesini karanlıktan kurtarıyor.

VATANDAŞ CANINDAN BEZDİ..

Geçtiğimiz haftalarda bir programa katılmak için ilimize gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a konuyu aktaran, ardından da Hazine ile ilgili sorun nedeniyle Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşen Ercoşkun, bu Bakanlıkların sorunun çözümü noktasında prosedürleri halletmesinin ardından SEDAŞ Genel Müdürü Yunus Bekircan’ı ziyaret etti.

Ziyaret sonrası Sedaş İl Müdürlüğü tarafından yapılacak proje ile eski direklerin Sedaş tarafından takılacak yeni direklerle değiştirilmesi ve bunların sokak aydınlatması olarak yeniden bağlanması kararına varılırken, kalıcı konutlar bölgesinde yaşayan vatandaşlar da karanlık günlerden kurtulmuş olacaklar.

DİREKLER DEĞİŞTİRİLECEK…

Konu ile ilgili açıklamada bulunan AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, “Sedaş Genel Müdürü Sayın Yunus Bekircan ile konu üzerinde görüşme yaptım ve Bolu Sedaş İl Müdürlüğünün hem Yaşamkent hem de Umutkent’teki aydınlatma direkleriyle ilgili proje çalışmalarına başlamaları yönünde gerekli talimatları verdi. Projenin tamamlanmasının ardından yapım çalışması yani direklerin değiştirilmesine başlanacak. Mevcut dekoratif direkler, Sedaş’a ait direklerle değiştirildikten sonra aydınlatma eskiden olduğu gibi sağlanmış olacak” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.