VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“Ömer Sayın’ı kınıyoruz"

10 Aralık 2012

AK Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın’ın İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda, “Türkiye’de insanlar ilk kez ...

AK Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın’ın İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda, “Türkiye’de insanlar ilk kez Ak Parti döneminde, ‘Ne mutlu Türk’üm Diyene’ sözünü gururla söyleyebilir hale geldiler” şeklinde ifadeler kullanması yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. İlk tepki MHP'den geldi.

Konu ile ilgili partisinin il binasında basın açıklaması yapan MHP İl Başkanı Mustafa Ramazan, AK Parti Hükümeti’nin ve Başbakan’ın Türklük’ ün her türlü özelliğinden rahatsızlık duyduğunu belirterekKanun maddesi değiştirecek kadar gözü dönen bir siyasi iradenin Bolu temsilcisi olan AKP İl Başkanı Sayın Ömer Sayın’ın Türklükten bahsetmesi ve 'Ne Mutlu Türküm Diyene' veciz sözünün AKP döneminde gururla söylenebilir hale geldiği açıklamasını hayret ve şaşkınlıkla karşılanmıştır” dedi.

“Siz ancak Barzani ile gurur duyarsınız”

AK Parti'nin Türkiye’de 36 etnik kökenden söz ettiğini belirten MHP İl Başkanı sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Siz değil misiniz Anayasa'dan Türklük tanımını çıkarmaya çalışan? Siz değil misiniz PKK’lılar rahatsız oluyor diye dağdan taştan Ne Mutlu Türküm Diyene yazılarını kaldıran? Siz değil misiniz andımızın sonunda söylenen bu sözden rahatsız olup kaldırmak isteyen? Siz değil misiniz 'Siz Ne Mutlu Türküm Diyene' derseniz, PKK’lılarda Ne Mutlu Kürdüm derler diyenler. Küresel güçlerin baskısıyla Türk Devletinin yegâne varlığı olarak kalan Türklüğü tavsiye etmeye çalışan AKP İl Başkanı şimdide utanmadan ve ne yüzle Ne Mutlu Türküm Diyene sözünün AKP döneminde gururla söylendiğini açıklayabiliyor. AKP’nin hangi kongresinde, AKP’nin hangi etkinliğinde bu sloganı kullandınız. Siz ancak Barzani ile gurur duyarsınız. Demagoji yaparak halkla alay eden AKP İl Başkanını MHP teşkilatları olarak kınıyoruz."

1 yorum yapılmış
  • mehmet büyükkırlı
    11 Aralık 2012 • 13:00
    ilk kez akp zamanında dağa taşa nemutlu türküm diyene yazıyorlar diye eleştirilmişti şimdiki akp li cumhurbaşkanı tarafından balıkhafızalı olduğunuz için neçabuk unutuyorsunuz sayın efendi
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.