VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Alpagutbey Mahallesi ayaklandı!

8 Aralık 2012

Alpagutbey Mahallesi’ne gece yarısı baz istasyonu kurulmasına tepki gösteren mahalle sakinleri eylem yaptı. Mahalleli, baz ...

Alpagutbey Mahallesi’ne gece yarısı baz istasyonu kurulmasına tepki gösteren mahalle sakinleri eylem yaptı. Mahalleli, baz istasyonunun kaldırılmaması durumunda benzin döküp yakacaklarını söyledi.

 

Kent merkezinde bulunan ve geçtiğimiz yıllarda köy olmaktan çıkarılıp mahalle yapılarak belediye sınırlarına dahil edilen Alpagutbey Mahallesi’ne kurulan baz istasyonu vatandaşları ayaklandırdı. Yıllar önce oyun parkı yapılacak denilerek belediye tarafından alınan araziye bir GSM şirketi baz istasyonu kurdu. 180 haneli mahallenin sakinleri, gece yarısı çalışma seslerini duyunca sabahın erken saatlerinde köyün üzerinde bulunan su deposuna akın ettiler. Baz istasyonu kurulduğunu gören vatandaşlar, çalışma yapan işçilere tepki gösterince baz istayonunun kurumuna ara verildi.

Vatandaş tepkili

Etrafa yayılacak radyasyonun kendilerini etkileyeceğini söyleyen vatandaşlar, “Biz buraya baz istasyonu yapılmasını istemiyoruz. Çocuklarımızın ve köylülerimizin sağlığı bozulacak. Eğer yetkililerin bunun zararsız olduğunu düşünüyorlarsa ve düşük radyasyon yayıyorsa alıp evlerinin bahçesine kursunlar. Kanser hastalarımız var. Bu radyasyonun onları daha da etkileyeceğini bildiğimiz için istemiyoruz. Gece yarısına kadar buradayız. Çok sinirliyiz. En sonunda bu baz istasyonunu yakacağız” dediler.

Mahalle sakinlerinin  sert tepkisi üzerine baz istasyonunda çalışma yapan işçiler çalışmayı yarıda bırakıp kenarda bekledi. Polis ekipleri de herhangi bir olay yaşanmaması için eylem alanında hazır bekledi.

1 yorum yapılmış
  • sahinbey
    7 Aralık 2012 • 13:00
    Neden tepki gösteririler anlamam ceplerinde duruyor halbuki karsi geldikleri malzeme gereksiz
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.