VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Acı bakış...

5 Aralık 2012

Filistin’in Gazze kentinde kardeşinin elindeki bombanın patlaması sonucu sağ gözünü kaybeden Abdallah Joma Husain Albahabsa’ya ...

Filistin’in Gazze kentinde kardeşinin elindeki bombanın patlaması sonucu sağ gözünü kaybeden Abdallah Joma Husain Albahabsa’ya (4) Türk Kızılay’ı sahip çıkarak tedavi için Bolu’ya getirdi. Küçük çocuk İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Gazze’de yaşayan Albahabsa ailesinin üç çocuğu evlerinin bahçesinde oyun oynuyordu. Üç kardeş bahçede oynarken, ailenin tek kız çocuğu patlamamış bir bomba buldu. Bu sırada bomba birden patlayınca üç kardeş de ağır yaralandı. İki kardeş yoğun bakımda tedavi altına alınırken, 4 yaşındaki Abdallah’ın sağ gözüne cisimler kaçtı. Sağ gözününde yırtık oluşan ve görme yetisini kaybeden Abdallah Husain Albahabsa’ya, Filistin’deki Türk Kızılay’ı sahip çıktı. Gözünü kaybetmemesi için acil tedavi edilmesi gereken küçük çocuğa Türk Kızılay’ı Bolu Şubesi sahip çıktı. Gazzeli Abdallah ve babası Joma Husain Saleem Albahabsa’nın vize işlemlerini halleden Kızılay Bolu Şubesi, aileyi İstanbul’a getirdi. Daha sonra da İstanbul’dan Bolu’ya getirilen baba ve oğlu hemen İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

AMELİYAT KARARI ALINDI

Göz muayenesi yapılan 4 yaşındaki Abdallah’ın sağ gözünün arkasında oluşan yırtık nedeniyle görme yetisini kaybettiği anlaşıldı. Küçük Abdallah’ın hemen ameliyat edilmesi kararı alındı. Olayın kendilerini çok üzdüğünü söyleyen baba Joma Husain Saleem Albahabsa, “Çocuklar bahçede oynarken bir bomba bulmuşlar. Daha sonra o bombanın patlaması sonucu iki çocuğumuz ağır yaralandı. Abdallah’ın da sağ gözüne gelen bir cisim nedeniyle görme sorunu oluştu. Türkiye’ye çağırıldık ve tedavimiz burada yapılacak” dedi.

HÜSEYİN İKA YAKINDAN İLGİLENDİ

Gazzeli çocuğun tedavisi için aileye büyük destek verdiklerini söyleyen Türk Kızılay’ı Bolu Şube Başkanı Hüseyin İka ise, “Bu ailemizin çocukları bahçede oynarken ellerine geçen bir bomba patlamış. İki kardeşin durumu ağır ve onlar Filistin’de tedavi oluyor. Abdallah’ın ise gözünde görme sıkıntısı var. Orada tedavi edilemediği için buraya davet ettik. Aile bize emanet. Onların bütün sorunlarıyla ilgileneceğiz” diye konuştu.

Gazzeli Abdallah, Tıp Fakültesi’nde bir süre müşeade altında tutulduktan sonra ameliyata alınacak ve sağ gözünden operasyon geçirecek.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.