VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Tanju Özcan'dan dokunulmazlıklar için dik duruş...

3 Aralık 2012

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Tanju Özcan, “9 BDP milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için evet ...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Tanju Özcan, “9 BDP milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için evet oyu kullanacağım” dedi.

Tanju Özcan düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP’li vekil Özcan, 9 BDP’li dokunulmazlıkları kaldırılması için verilen fezlekeye evet oyu kullanacağını söyledi. Özcan,

“Partimin böyle bir fezlekeye hayır oyu verin şeklinde bir karar alacağını düşünmüyorum. Ya evet diyecektir, ya da milletvekillerini bu konuda özgür bırakacaktır. BDP’lilerin dokunulmazlıkları neden kaldırılmak isteniyor. Önce ona bir bakmak lazım. Hatırlarsınız bunlar teröristlerle buluştular şov yaptılar. Eli silahlı teröristleri gördüler bunlara sarıldılar, övgü dolu şeyler söylediler ve doğal olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin savcıları da yapmaları gerekeni yaptı ve bunlarla ilgili bir fezleke hazırladı ve dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep etti. Ben öteden beri şunu savunuyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin savcısı bir milletvekilini hangi konuda suçluyorsa suçlasın dokunulmazlık muhakkak kaldırılmalı. Bağımsız Türk yargısı önünde ifadesini verebilmeli savunmasını yapabilmeli. Ancak bu güne kadar AKP hükümeti bu dokunulmazlıkların kaldırılması noktasında hiçbir adım atmadı” dedi.

Özcan sözlerinin devamında, “Ben CHP Bolu Milletvekili olarak Tanju Özcan olarak buna varım. Eğer bu BDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebi TBMM’ne gelirse, ben bugünden ilan ediyorum benim oyumun rengi evet olacaktır. Bu BDP’lileri ben maalesef normal milletvekili olarak görmüyorum. Vatana ihanet etmiş insanlar olarak görüyorum. Milletvekili yeminine sadık kalmayan sözüne sadık kalmayan insanlar olarak görüyorum. Teröre yardım ve yataklık eden insanlar olarak görüyorum. Bu yüzden bu insanların bağımsız Türk Yargısı tarafından yargılanmaları gerektiğini düşünüyorum. Bunun için de evet oyu vermeyi planlıyorum” diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.