VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Köylünün kümes isyanı...

3 Aralık 2012

 HABER: ABDULLAH CEYLAN Göynük’te tavuk kümesi açmak isteyen bir vatandaş, 250 haneli köye illallah dedirtti. Köylülerin izni ...

 HABER: ABDULLAH CEYLAN

Göynük’te tavuk kümesi açmak isteyen bir vatandaş, 250 haneli köye illallah dedirtti. Köylülerin izni olmadan kestiği ağaçlar yetmiyormuş gibi onlarca vatandaşın arazisini su altında bırakacak şekilde set çeken vatandaşa köylüler tepki gösteriyor.

Osman Yazıcı isimli kümes işletmecisi yaklaşık 1 yıl önce Göynük’ün İbrahim Özü Köyü’ne tavuk kümesi yapmaya karar verdi. Yazıcı’nın yaptığı kümes köydeki tarlaların sulamasının yapıldığı alanın hemen yanında olunca köylüler ayaklandı. 65 haneli köyün Muhtarı Mehmet Binay, yetkili yerlere ne kadar müracaat etse de bir sonuç alamadı.

Muhtar Mehmet Binay , “Vatandaşın biri İstanbul'dan gelip köyümüzden bir arazi aldı. Tavuk kümesi yapacak. Gidip İl Özel İdaresi'ne şikâyet ettim. Akyazı- Göynük yolunun hemen kenarına açtığı kuyu yanlış. Gelip gittiler ama bir işlem yapılmadı. Sel deresini tamamen doldurdu. Vatandaşların ağaçlarını kesti. Kaymakamlığa şikâyette bulundum. Yazı yazıyoruz 20 gün sonra cevap alıyoruz. Kümesin yapıldığı yer dere kenarı. Suyumuzu buradan karşılıyoruz. Kümes bu suyu pislettiği zaman köylüler hastalık kapacak. Adama anlatıyoruz buraya yapma diyoruz dinlemiyor. Köylü olarak biz sıkıntı çekiyoruz. Yaklaşık bir yıldır bu işle uğraşıyoruz. Köyün kullandığı suyun üzerine tavuk kümesi yapacağını öğrenince muhtarlık olarak izin vermedik. Ama nasıl oldu ise gerekli izinleri almış. Bütün kurumlara tek tek müracaat ettik. Burası yanlış dedik. 65 haneli köyümüzde 250 köylü buradan geçen deredeki sudan faydalanıyor. Kümes yapıldığı zaman suyumuz kirlenecek. Bu Osman Yazıcı denen adam kimseyi dinlemiyor” dedi.

 

“SAVCILIK GELİP İNCELEMEDİ”

Tarlasındaki ağaçları kesilen İsmail Birol, “Deli Dumrul gibi astığı astık kestiği kestik. Gelmiş dere yatağını doldurmuş. Ağaçlarımı iznim olmadan kesmiş. Bizden hiçbir izin almadı. Buraya set çekmiş. Su geldiği zaman 10 kişinin tarlası su altında kalacak. Savcılığa başvurduk. Tamam, siz gididn biz birilerini göndereceğiz dediler. Ama gelen giden olmadı” diye konuştu.

Köylüler şimdi yetkililerin bu duruma el atmaların isteyerek çaresiz bir şekilde bekliyorlar.

1 yorum yapılmış
  • Vatandaş
    2 Aralık 2012 • 13:00
    Dikkat çekilecek bir husus var. Bu kümes arazisini kim satmış bu vatandaşa yine köylüler şimdi sızlanmanın ne faydası var anlamadım... Köyünüzün içine yabancı bir adamı koyuyorsunuz sonrada şikayet ediyorsunuz..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.