VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Miili Eğitim'de sular durulmuyor... Tepki bu sefer aynı saftan

1 Aralık 2012

Eğitim Bir-Sen Bolu Şube Başkanı Ahmet Koçak, son bir ayda üç okulun müdür başyardımcısı ve ...

Eğitim Bir-Sen Bolu Şube Başkanı Ahmet Koçak, son bir ayda üç okulun müdür başyardımcısı ve bir müdür yardımcısının ya görevinden alındığını ya da sürgüne gönderildiğini belirterek, “Milli Eğitim Müdürlüğü Recep Alpdoğan'ın üstün yetenekleri ile atamalar yapılıyor” dedi.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan’ın yaptığı usulsüz atama ve soruşturmalarla kurumlarda problem yaratmaya devam ettiğini ifade eden Eğitim Bir Sen Başkanı Ahmet Koçak, “Son bir yılda görevinden alınan ve görev yeri değişen yönetici ve öğretmen sayısı had safhaya ulaşmıştır. Bütün bunları endişe ve korku ile izliyoruz. Gördük ki korku filmi bitmemiş. Yeni senaryolarla karşımıza gelmektedir. Sürgün ve görev almalarla boşalan yerlere gece yarısı operasyonu ve Bolu Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan'ın üstün yetenekleri ile atamalar yapılıyor. Bu atamalar en son Merkez Solmaz-Ahmet Baysal Öğretmenevi'ne Bolu Valiliği’nin 23.11.2012 tarih ve 18914 sayılı kararıyla yapılıyor. Kurumunda 26 aydır norm fazlası konumunda bulunan ve 2 ay önce de idarecilik görevi üzerinden alınıp öğretmenliğe dönen Doğan Kızmaz'ı, Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan'ın hangi konuda, hangi yönetmeliklere dayanarak atadığını eğitim camiası ve Bolu kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz” dedi.

“HAKSIZLIĞA BİR AN ÖNCE SON VERİLSİN”

Ahmet Koçak sözlerine şöyle devam etti;

“Milli Eğitim Bakanlığı Kurumları yöneticilerinin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin yönetmeliğin 9. Maddesinin (b) bendi gereği oluşturulan, İl Değerlendirme Komisyonu'nda yetkili sendikanın temsilcisi bulunur denilmesine ve Eğitim- Bir-Sen olarak bizim de bu komisyonun yasal üyesi olmamıza rağmen, bu atamada tarafımıza sözlü ve yazılı tebligat yapılmamış olup tabiri caizse yangından mal kaçırırcasına bir yol izlenmiştir. Bu nedenle söz konusu atamanın derhal iptal edilerek, bu haksızlığa son verilmesi ve ileride telafisi mümkün olmayan hatalardan hemen dönülmelidir.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.