VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Şampiyonaların temeli atıldı!

30 Kasım 2012

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Çok Amaçlı Spor ...

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Çok Amaçlı Spor Salonu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

 

Törene Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Belediyesi Başkan Vekili İhsan Ağcan, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Bahar, Prof. Dr. Akçahan Gepdiremen ve Prof. Dr. Resul Eryiğit, il müdürleri, BESYO öğretim üyeleri ve İzzet Baysal Vakfı ile Bağışçılar Vakfı üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan BESYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümit Karlı, yüksekokul ve yüksekokula yapılan yeni tesisler hakkında bilgi vererek, “1994 yılında kurulan yüksekokulumuzda toplam 485 öğrencimiz öğrenim görüyor. Eğitim kalitesi ve sahip olduğu imkanlarla en iyi bölümlerden biridir. Türkiye’deki diğer yüksekokullara göre daha iyi imkanlara sahip. Bunun için merhum İzzet Baysal’a şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

 

BESYO daha da güçleniyor!

 

Yrd. Doç. Dr. Karlı, temeli atılacak çok amaçlı spor salonunun sadece öğrencilere değil aynı zamanda üniversite personeline ve Bolu halkına da hizmet vereceğini belirtti. Karlı, salonun ülke sporuna büyük katkılar sağlayacağını ifade ederek, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun başta olmak üzere üniversite yönetimine ve yapı işleri teknik daire çalışanlarına teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun da, son dönemde 10’dan fazla projenin temellerini attıklarını, bugün de bu projeyi üniversiteye kazandırdıkları için mutlu olduklarını kaydederek, “Rahmetle andığımız İzzet Baysal’ın yaptırdığı BESYO Spor Kompleksi ve idari binası, üniversitemiz tarafından yaptırılacak olan bu tesisle daha da güç kazanacaktır” diye konuştu.

Salonda neler yer alacak

Yaklaşık 2 milyon liraya mal olacak Çok Amaçlı Spor Salonu’nu bir yılda tamamlayarak öğrencilerin ve Bolu’nun hizmetine sunmayı planladıklarını vurgulayan Prof. Dr. Coşkun, “Bugün temelini atttığımız salonumuz, 2 bin metrekare toplam alanda inşa edilecek ve içinde güreş, tekvando gibi minder sporları da yapılabilecek. Okçuluk eğitim alanı, ritim eğitimi ve dans, soyunma salonları, bilgisayar laboratuarı ile 50 kişilik seminer salonu yer alacak” şeklinde konuştu.

Törene katılan Bolu Valisi İbrahim Özçimen de, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne örnek teşkil eden yatırım ve hizmetleri ile Bolu’ya sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ederek, temeli atılan Çok Amaçlı Spor Salonu’nun Bolu’ya ve üniversiteye hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından, BESYO Çok Amaçlı Spor Salonu’nun temeli protokol üyeleri tarafından atıldı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.