VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Kadın değil şeytan!

28 Kasım 2012

Türkiye’de 1 milyon TL’nin üzerinde dolandırıcılık yapan biri kadın iki kişi, Bolu’da sahte evraklarla arsa ...

Türkiye’de 1 milyon TL’nin üzerinde dolandırıcılık yapan biri kadın iki kişi, Bolu’da sahte evraklarla arsa satmaya kalkışında suçüstü yakalandı.

 

Şeytanın aklına gelmeyecek dolandırıcılık olayı Bolu’da yaşandı. Orhan Ş.(62) ve Asuman A. (42) isimli iki dolandırıcı, Gebze’de yaşayan Hüseyin Ö. isimli şahsın kimlik ve tapu kayıtlarına ulaştı. Asuman A., daha sonra Gebze’de emlakçılık yapan Murat Semerci’ye telefonla ulaşarak, “Bizim bir arsamız var. Acil satmamız gerekiyor. Ancak arsa benim değil, dayımın. Size dayımın kimlik fotokopisi ve tapu bilgilerini yollayacağım. Bir bakın. Uygun görürseniz satalım” dedi. Bunun üzerine olumlu yanıt veren emlakçı bilgileri aldıktan sonra arsaya bakmaya gitti. Onay veren emlakçı Murat Semerci, hemen arazinin piyasa değerini araştırdı. Arsanın değerinin 600 bin TL olduğunu öğrenen emlakçı kendisini arayan Asuman A.’ya telefonla dönüş yaptı. Kadınla konuşan emlakçı, “Arsaya kaç para istiyorsunuz” diye sordu. Bunun üzerine Asuman A., “Paraya sıkıştık. 300 bin TL yeter” dedi.

Emlakçı uyanık çıktı

Durumdan şüphelenen ve daha önce bu yöntemle dolandırılan emlakçı, “Ben size döneceğim” diyerek hemen arsa sahibi Hüseyin Ö’ye ulaştı. “Yeğenleriniz arsayı satıyor. Siz kaç para istiyorsunuz” diyen emlakçıya şaşkın adam, “Ne arsası. Ben bir şey satmıyorum” diyince oyun ortaya çıktı. Arsa sahibi Hüseyin Ö’nün avukat olan oğlu hemen Bolu Emniyeti’yle irtibata geçti. Kendisini Geredeli olarak tanıtan Asuman A.’nın emlakçıyla pazarlık için Bolu’ya davet etti.

Polis kılık değiştirdi

Dolandırıcı kadının tarif ettiği restauranta emlakçı kılığında giden polis, Asuman A.’yla bir süre pazarlık yaptı. Daha sonra kadın parayı istedi. Emlakçı kılığındaki polis de, “Para bende” diyerek kimliğini gösterip şahıslara suçüstü yaptı. Şüphelilerden Orhan Ş.’nin Ankara, Bandırma ve Mengen’de 10 suçtan arandığı, Asuman A. isimli kadının ise Ege Bölgesi’ndeki çeşitli illerden 10 dosya kaydı bulunduğu, 1 milyon TL’nin üzerinde aynı yöntemlerle dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı. İki şahıs da emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.