VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Ticareti işte böyle anlattı…

25 Kasım 2012

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni hizmet binasının açılış törenine katılan Türkiye Odalar ve Borsalar ...

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni hizmet binasının açılış törenine katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Kayseri ve Konya’da ağaç olmamasına rağmen onlarca mobilya firması var. Bolu’da ise binlerce hektar orman ve bu kadar çeşit ağaç olmasına rağmen tek bir mobilya sektörü yok.  İşte ticaret budur” dedi.

Bolu Ticaret Ve Sanayi Odası’nın yeni hizmet binasının açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. Açılış konuşmasında okul sözü veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Peygamber efendimizin eşi Hz. Hatice’nin de ticaretle uğraştığını belirterek ticarette nüfusun yarısını oluşturan kadınların sadece %6’sının ticarette bulunduğunu söyledi.  Başkan Hisarcıklıoğlu, “Hz. Hatice validemiz o zamanın en büyük tüccarlarından biriydi. Şimdi dinimizde israf yasaktır ve rızkın onda dokuzu ticarette olduğuna göre toplum olarak yapmamız gerekenler ortada. Nüfusun yarısını oluşturan kadınları ticari hayatın dışına itmişiz. Hani israf günahtı. Bu nedenle kadın girişimcileri desteklemeliyiz. Bakalım Bolu’nun  tapu kayıtlarına eğer  kadınların üzerindeki kayıtlarla, erkeklerin ki eşitse tamam” TOBB Başkanının yaptığı konuşma  esnasında Gentaş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kahraman’ın,: “ eğer tapu kayıtları eşit ise bir okul daha yapar mısın?” sözleri salonu bir anda  kahkahaya boğdu.  . Rifat Hisarcıklıoğlu Ahmet Kahraman’ın sözlerine ,“ Eğer eşit değilse de sen okul yaptıracaksın” sözleri ile karşılık verdi.

“TİCARET BUDUR” DEDİ VE…

Ticaret ile ilgili değerlendirmelerini çarpıcı örneklerle devam ettiren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Kayseri ve Konya’da ağaç olmamasına rağmen onlarca mobilya firması var. Bolu’da ise binlerce hektar orman ve bu kadar çeşit ağaç olmasına rağmen tek bir mobilya sektörü yok.  İşte ticaret budur”  dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.