VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Milli Eğitim Müdürü'ne sert tepki gösterdi...

24 Kasım 2012

Eğitim-Sen Bolu Şube Başkanı Dursun Yenin, Bolu Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan'ı sert dille eleştirdi.

Eğitim-Sen Bolu Şube Başkanı Dursun Yenin, Bolu Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan'ı sert dille eleştirdi. Yeni eğitim sistemi ile birlikte Bolu’da okulların henüz tam manasıyla ilkokul ve ortaokul olarak sınıflandırılamadığı için büyük çarpıklıklar yaşandığını belirten Yenin, “Maalesef Bolu milli eğitim müdürlüğü bu konuda sınıfta kaldı. Çok zayıf ve beceriksizce davranıldı” dedi.

Yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte milli eğitim sistemi ile ilgili sorunlar bir çok ilde halledilirken, Bolu’da sıkıntılar halen çözülemedi. 3 sendika başkanı ile birlikte il müdürüyle toplantı yaptıklarını belirten Eğitim-Sen Şube Başkanı Yenin, okullardaki sıkıntıların çok fazla olduğunu söyledi. Sınıf mevcutlarından, taşımalı eğitime kadar birçok noktada sorunların yaşandığını söyleyen Dursun Yenin, okullarda para toplandığı ile ilgili kendilerine de bilgilerin geldiğini söyledi.

“MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YANLIŞ YAPIYOR”

Yenin, norm fazlası öğretmenlerin atamaları ile ilgilide değerlendirmelerde bulunarak, “Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan’ın norm fazlası öğretmenlerin atanmaları ile ilgili yanlış uygulama içerisinde. Vali Özçimen’in devreye girmesiyle atamalar durduruldu. Halk Eğitim Başmüdür Muavini ile ilgili ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. Çıkarılan yeni yönetmeliklerle birlikte müdür ve müdür yardımcılığı açığı olan okullara bu arkadaşlarımızın atanması gerekmektedir. Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Alpdoğan bunu yapmamış. Yapmadığı halde bu arkadaşlarımızın atanamayacağını söylüyor. Norm fazlası öğretmenlerin atamaları ertelenince onların atamaları da gerçekleşmedi. Bakanlık görüşünün beklenilmesi gerektiğini söyledik. Müdür bey bize bakanlık görüşünü beklemeyeceğini belirtti. Bakanlığa yazılan yazılar 6 aydan önce gelmiyor.1 yıl daha mı bekleyeceğiz” dedi.

“ÇOK ZAYIF VE BECERİKSİZCE DAVRANILDI”

Dursun Yenin sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Bolu da okulların ilkokul ve ortaokul olarak belirlenmesi tam anlamıyla yapılamadı. Bu çok büyük bir sıkıntı. Çoğu ilde okullar ayrıldı. Maalesef Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda sınıfta kaldı. Çok zayıf ve beceriksizce davranıldı. İş bilemezlik diye bir şey yok. Bilmiyorsa sorup öğrenecek. Okullar 2 aydır açıldı. Görünen köy kılavuz istemez. Önümüzde ki yıl çok büyük sıkıntılar yaşanacaktır.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.