VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Tahir Gayret ateş püskürdü!

22 Kasım 2012

Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret, Sanayi Sitesi Yönetimi Başkanı Turgut Özkök’ün ...

Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret, Sanayi Sitesi Yönetimi Başkanı Turgut Özkök’ün iddialarına cevap verdi. ‘Birlik binasının 12 basamağını çıkmak birilerine zor geliyorsa biz gider konuşuruz’ değerlendirmesinde bulunan Gayret, “Çamur at izi kalsın çok yanlış bir davranış biçimidir. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bu nedenle onları pek fazla kaile almıyorum” dedi. 

(ÖZEL HABER)

Sanayi Sitesi Yönetimi Başkanı Turgut Özkök’ün geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalara BESOB Başkanı Tahir Gayret’ten sert yanıt geldi. Turgut Özkök’ün iddiaları ile ilgili özgürbolu’ya özel açıklamalarda bulunan Tahit Gayret, BESOB’un Büyük Sanayi Sitesi Projesi ile ilgili şimdiye kadar 27 toplantı yaptığını belirtti. Başkan Gayret, kendisine yönelik ortaya atılan iddiaların gerçek olmadığını savunarak, kapılarının herkese açık olduğunu ve şeffaf bir yönetim anlayışı sergilediklerini ifade etti.

16 milyon lira topladık

Büyük Sanayi Sitesi Projesi’nin geldiği son aşama ile ilgili açıklamalarda bulunan Gayret, kayıt işlemlerinin çok geride kaldığını söyledi. Haziran sonuna kadar yapılan taksitlendirme döneminin de bittiğini belirten Gayret, geçen hafta Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya 56 kişinin katıldığını söyledi. 234 kişiyi çağırdıklarını belirten Başkan Gayret, katılanlarla beraber alınan karar doğrultusunda ay sonuna kadar borçların ödenmesi ilgili karara vardıklarını belirtti. Ay sonuna kadar ödeme yapamayanlar için de Aralık sonuna kadar gecikme tutarları ile birlikte ödeme imkanı sunduklarını söyleyen Gayret, “Bu konuda bir müracaat olmadı. Arkadaşlarımızdan ödemeye başlayanlar var. Ay sonuna kadar diğer arkadaşların da ödemelerini yapacağını tahmin ediyorum. Şuana kadar 16 milyon liraya yakın bir para topladık. Bu paranın 15 bin 500 lirası yer parası olarak ödendi. Projelerin son aşamasındayız” şeklinde konuştu.

“Proje esnafımıza göre şekilleniyor”

BESOB Başkanı Tahir Gayret, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Proje esnafımıza göre şekilleniyor. Örneğin, az önce bir arkadaşımız geldi. Aldığı yerin parasını ödeyememiş. ‘180 metre kareye düşürebilir miyiz?’ dedi. Bu gibi esnekliklerden dolayı projede oynamalar yapıyoruz. 2013 Nisan ayında ilk kazma vurulacak düşüncesindeyiz. Şu ana kadar yüzde 95’e yakın yerler alındı. Burası başladığı zaman hurdacılar ,mahrukatçılar gibi 6 iş kolunun olmayacağını belirtmiştik. Onları da projeye dahil ettik. Sanayinin yanı başında onlara da bir yer alacağız. Müracaatları Kasım ayında son. Projesi ayrıca çizilecek. Biz 650 bin metre kare kamulaştırma aldık. Başbakanın onayladığı rakam bu. Küçük Sanayi Esnafı’nın yeri de kentsel dönüşüme tabi oldu. Bu projenin içerisinde yürütmeyi düşünüyorduk ama oradaki arkadaşlar gelmek istemediler. Şuan için Küçük Sanayi Sitesi projenin içerisinden çıkarılmış vaziyette. Kimse mağdur olsun istemiyoruz. Ama sanayi sitesindeki arkadaşlar inşallah pişman olmazlar.”

“Güneş balçıkla sıvanmaz”

Hakkındaki iddiaları değerlendiren Başkan Gayret, “Şuana kadar 27 sefer meslek grupları ile toplantı yaptık. Fikir alışverişi yaptık. Birileri ne için olduğunu bilmiyorum ama benim için konuşan arkadaşı ne bilirim ne de gördüm. Ama Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği kapısı herkese açık. O arkadaşa da sesleniyorum; Gelsinler, ne öğrenmek istiyorlarsa bizzat kendim bilgilendiririm. Duyumla, şununla ya da bununla konuşuyorlarsa ‘kötü söz sahibine yakışır’ demek istiyorum. Ama yine bir şeyler söylemiş. Yok, biz ABD’ye gitmişiz, yok jeep almışız. Bu lafların ne aslı ne de astarı var. O yazıyı yazan arkadaşımıza da acıyorum. Kapım bütün herkese açık. O yazıyı yazan arkadaşımıza da açık. Keşke gelip sorsaydı. Buraya çıkarken 12 basamak var. Çıkmak zor geliyorsa çağırsınlar gidip konuşuruz. Çamur at izi kalsın çok yanlış bir davranış biçimidir. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bu nedenle onları pek fazla kaile almıyorum. Şeffaf açık bir yönetimiz. Her şeyi üyelerimizle paylaşıyoruz. Birileri kendisini gündem de tutmak için ulu orta laf söylemesin. Ben Cenabı-ı Allah’ın bahşettiği bu kadar güzel insanların ve tabiatın olduğu bir şehre hizmet etmenin gururunu yaşıyorum. Yaptıklarımı az görüyorum. Benim daha çok ufkum var. Bu ufkumuda inşallah sürekli yerine getireceğim” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.