VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Vali'den çarpıcı sözler!

22 Kasım 2012

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, yeni şehir stadı projesinin Mera Komisyonu’na ve dolayısıyla kendisine takıldığını söyleyen ...

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, yeni şehir stadı projesinin Mera Komisyonu’na ve dolayısıyla kendisine takıldığını söyleyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın sözlerine yanıt vererek, “Mera olan bir yeri meralıktan çıkaramayız. Kanuna aykırıdır. Belediye başkanımızın mantığıyla değil, hukuk mantığıyla iş yapmalıyız” dedi.

 

Bolu kamuoyunda aylardır tartışma konusu olan yeni stat projesi hakkında Vali İbrahim Özçimen, ilk kez İHA’ya konuştu. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın geçtiğimiz günlerde, “Yeni stadın yeri hazır. Tek engel Mera Komisyonu, yani Valiı” sözlerine Vali İbrahim Özçimen’den yanıt geldi. Suskunluğunu bozarak İHA muhaberine açıklamalarda bulunan Vali Özçimen, “Ben geldiğimden beri o işi çözmek istiyorum ancak benden öncesi de var. Mera Komisyonu bu isteği reddetmiş. Üst komisyon var, orası da reddetmiş. Mera Komisyonu’nda sadece Vali yok. 10 kadar üyesi var. Sivil Toplum Örgütleri’nden, Tarım İl Müdürlüğü’nden, üniversiteden temsilciler var. Bu konuda hukuka aykırı bir işlem yaptığınızda mahkemeye gidecek ve yine olumlu sonuçlanmayacak. Doğru iş yapmak zorundasınız” diye konuştu.

“Boşa uğraşmaya gerek yok”

Mera olan bir alana başka şeye çeviremeyeceklerini ifade eden Vali İbrahim Özçimen, “ Belediye başkanımız son derece iyi niyetli olarak ilde sporla ilgili yapılaşmaya destek olabilir. Belediyeye ait araziler var. Bizden istediğinin dışında arazileri var. Onları bir değerlendirsin. Bizlik bir şey yok. Bize ihtiyaç da yok. Bizim önümüz kapalı görünüyor. Hukuken bizim aşabileceğimiz bir durum değil. Yanlış hesap Bağdat’tan döner. Biz onu yapsak bile bir itiraz sonucu bozulacaktır. Onun için boşa uğraşmaya gerek yok. Doğru çalışmak lazım. Yani hassas konular bunlar. Mera olan bir alanı başka şeye çeviremiyorsunuz” şeklinde konuştu.

“Kanuna göre davranmalıyız”

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın mantığına göre değil hukuk mantığına göre iş yapmak zorunda olduklarını belirten Özçimen, “Şimdi, Belediye başkanımız kendi mantığına göre haklı görünüyor ama herkesin mantığına göre olmuyor. Başkanımızın mantığı şu; ‘şehirde meranın ne işi var’ diyor. Kanun öyle bakmıyor. Kanun öyle bakmıyorsa biz de kanuna göre bakmak zorundayız. Ne kadar seversek sevelim, sayarsak sayalım ama belediye başkanımızın mantığıyla iş yapamayız. Hukuk mantığıyla iş yapmak zorundayız. Yanlış hesap Bağdat’tan döner. Biz kötü niyetli değiliz. Yapılacak gibi görünmüyor” ifadelerine yer verdi.

“Çaresi yok”

‘Ben yapabileceklerimi yaptım’ diyen Özçimen, “Mera Komisyonu’ndakileri değiştirdim. Baktım ki yeni gelenler de iş yapamıyor. Eğer bir yer meraysa meradır. Şehir oldu diye meralıktan çıkmıyor. Başkıanımıza göre çıkıyor. Ama hukuk öyle demiyor. Kesinlikle böyle bir şey mahkemeye gider ve makhemeden de red çıkar. Belediye başkanımızı üzmek istemiyoruz ama çare de bulamıyoruz” şeklinde konuştu.

2 yorum yapılmış
  • gizemli 14
    21 Kasım 2012 • 13:00
    Bolu Belediye Başkanı bugüne kadar yaptığı işlerin hangisinde mantıklı davranıp hangisinde hukuk tanıdı ki? Kendi kafasına göre önce yapıyor sonra olmadı deyip yıkıyor. Yıkmayı çok seviyor da yaparken bu işleri bilen profesyonel insanlara neden danışmıyor. Bolumuzda o kadar saygıdeğer mimarlar, mühendisler varken ben yaptım oldu bitti demesi ne kadar doğru. Bu işleri yaparken kurallara uyarak yapması gerekmez mi. Ona bunu birinin anlatması gerekiyordu. Valimizin ağzına sağlık kendisine bunları hatırlattığı için…
  • işine gelince uyduruyosun kılıfına ama
    22 Kasım 2012 • 13:00
    taş kokuyorsa başka bişey vardır. yoksa vali neleri uydurdu şimdiye kadar boluda merayatok sahasınımı uyduramayacak zaten değişmiyo ki bişey yine çim kalacak büyükbaşlarda türübünde bol miktarda olacak syn vali zorla biraz olur o iş.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.