VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Mecliste birbirine girdiler...

21 Kasım 2012

Tanju Özcan’ın Beyaz et sektörü ile ilgili TBMM Genel Kurulu’na verdiği önerge görüşmeye açıldı. Konu ...

Tanju Özcan’ın Beyaz et sektörü ile ilgili TBMM Genel Kurulu’na verdiği önerge görüşmeye açıldı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Özcan’ın konuşmasının ardından Ali Ercoşkun Ak Parti Gurubu adına söz istedi. Hararetli tartışmaların yaşandığı Meclis Genel Kurulu’nda iki vekili sakinleştirmek göründüğü kadar kolay olmadı. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın Ercoşkun’ a  yönelik sarf ettiği sözler ise şok etkisi yarattı. Tartışmalar sırasında CHP’li Haydar Akar’ın : “Bana Bolu'dan üreticiler telefon ediyorlar, sen söz vermişsin toplantıda Ali Bey. "Ruhsat işini çözeceğim." diye söz vermişsin” sözleri akıllarda soru işaretleri oluşmasına neden oldu.

Bolu Beyaz etin başkenti

Konu ile ilgili söz alan ilk isim Tanju Özcan oldu. Bolu’yu beyaz et sektörünün başkenti olarak nitelendirerek söze başlayan Özcan, sektörün devlet tarafından çok az desteklendiğini söyledi. CHP'li vekil:'Sektörün sorunları görmezden geliniyor. Özal döneminde Devlet desteği ile önemli mesafeler alındı. Sonrasında sektörün büyümesi de devam etti. Son 10 yılda %54 oranında büyüme oldu. Türkiye üretimde Dünya sekizincisidir. 2011 yılı itibariyle bir 1 milyon 600 bin ton üretime ulaşıldı. Bu rakam büyük gibi görünse de Dünya'da lider olan ülkelerin çok çok gerisinde. 2025 yılı olarak sektördeki lider ülkeler üç milyon ton üretimi öngörmektedirler2011 yılı sonu itibarıyla yaklaşık 266 bin ton ihracat yapılmış, bunun önemli bir kısmı Irak'a, Türki cumhuriyetlere ve benzeri yakın ülkelere yapılmıştır. Ancak, sayın milletvekilleri, Avrupa Birliği ülkelerine, sadece ve sadece Hükûmetin basiretsizliği gibi basit sebeplerle, ihracat hâlen dahi yapılamamaktadır' şeklinde konuştu. Sektörel sorunları 3 başlıkta anlatan Özcan ; gübre fabrikasının Bolu’ya yapılmaması gerektiğini belirterek şehre göre uygulamanın değiştiğini belirtti.

“Ruhsat işi için söz vermişsin”

Özcan’ın konuşmalarının ardından kürsüye Ali Ercoşkun çıktı. Özcan’ın  sektör için sarf ettiği sözleri eleştiren Ercoşkun verilen  rakamlara itiraz etti. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatının 2011 yılı verilerine göre, Türkiye’nin tavuk eti üretiminde 11'inci sırada olduğunu vurgulayan Ali Ercoşkun’un konuşmalarının ardından ortam iyice gerildi. Özcan; Ali Ercoşkun’a bilgilerin yanlış verildiğini belirterek yaşanan sıkıntıları anlatmasını istedi.Anlattığı sıkıntıların aktif olarak yaşanan sıkıntılar olduğunu belirten Ercoşkun'a : "Sen söyle o zaman!" şeklinde hitap eden Tanju Özcan'a destek CHP sıralarından geldi. Bolu'lu üreticilerin kendisini aradığını ifade eden Kocaeli Milletvekili Haydar Akar: "Ama söz vermişsin. Bana Bolu'dan üreticiler telefon ediyorlar, sen söz vermişsin toplantıda Ali Bey. "Ruhsat işini çözeceğim." diye söz vermişsin" sözleri kafalarda soru işaretleri oluşmasına sebeb oldu.Rakamlara itiraz eden Tanju Özcan yeniden söz alarak açıklamalarına devam etti.

İşte o konuşmalar

ALİ ERCOŞKUN - Merak ediyorsan çalışmalara gelmen lazım!

HAYDAR AKAR - Ama söz vermişsin. Bana Bolu'dan üreticiler telefon ediyorlar, sen söz vermişsin toplantıda Ali Bey. "Ruhsat işini çözeceğim." diye söz vermişsin.

TANJU ÖZCAN - "Türkiye'nin beyaz et üretiminin başkenti Bolu." diyoruz. Ama Bolu Milletvekilimiz çıkıp… "Böyle bir araştırma komisyonu kuralım, gelin, iktidarıyla, muhalefetiyle gidip sorunları yerinde inceleyelim, şu kümeslere girelim bakalım, insanların dertleri ne, şu şirketleri bir ziyaret edelim, ne diyor bu insanlar?" diyoruz, çıkıyor Sayın Milletvekili "Ben bu önerinin karşısındayım." diyor. Ya, bu önerinin neden karşısındasın? Bu sorunların çözülmesini istemiyorsun muhterem, neden bunu söylüyorsun? İnsanlar izliyorlar burada. Seçimde verilmiş sözler bu kadar kolay unutulacak olan sözler mi? Hem her yerde söylüyorsun -çok da güzel bir şey- "Söz namustur." diyorsun, o zaman gereğini niye yapmıyorsun? Ben bunun cevabını seçmenlerimiz adına istiyorum.Hepinizi saygıyla selamlıyorum, sağ olun.

OSMAN AŞKIN BAK - Ali Bey'le beraber Bolu'da çalışın, araştırın bence.

ALİ ERCOŞKUN  - Biz gereğini yaparız.

OSMAN AŞKIN BAK - Rakamları doğru öğrenin, öyle gelin, sahada bir çalışın.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.