VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

En büyük pay onların...

18 Kasım 2012

Kamuoyunda 2B olarak bilinen vasfını yitirmiş orman arazilerin satışı ile ilgili başvurular alınmaya başlandı. 2B ...

Kamuoyunda 2B olarak bilinen vasfını yitirmiş orman arazilerin satışı ile ilgili başvurular alınmaya başlandı. 2B arazilerinde hak sahibi kullanıcıların satın alma başvurusunda bulunabilmeleri için son tarih 28 Ocak 2013.  

(ÖZEL HABER) 

www.ozgurbolu.com haber merkezinin edindiğe bilgiye göre, 2B arazilerinin satın alınması ile ilgili ortaya çıkan rakamlar oldukça çarpıcı. Bu rakamlara göre orman tahribatının en fazla yapıldığı ilçelerin başında Mudurnu ve Göynük geliyor. Sadece Mudurnu’da 25 köy arazisi içerisinde tahrip edilmiş orman arazilerini almaya hak kazanan kişi sayısı 1,588. Bu rakam Göynük’te 2 bin 581’e kadar çıkıyor. 2B arazilerinde hak sahibi kullanıcılarının en az olduğu ilçe ise Seben. Seben’de sadece 3 kişi hak sahibi. Bu rakam Mengen’de 142, Kıbrısçık’ta 27, Bolu Merkezde ise 144.

Başvuru bedelleri 2 bin ve bin TL

2B arazilerinde hak sahibi kullanıcıların satın alma başvurusunda bulunabilmeleri için belediye mücavir alan sınırları içinde olan taşınmazlar için 2 bin TL, dışında olanlar için ise bin TL başvuru bedeli yatırmak zorunda.

86 köy, 8 bin 970 kişi

Bolu genelinde toplam 86 köy arazisi içerisinde 8,970 kişi hak sahibi. Başvuru tarihine kadar hak sahibi olanlar ilgili yerlere başvuru ücretlerini yatırmak zorundalar. Başvuru ücretlerinin hepsinin yatırılması halinde Boluluların cebinden 9 Milyar (trilyon) devletin kasasına akacak.

Bir arazinin 17 ortağı var

Hak sahibi bazı kişiler öldüğü için kimi zaman bu araziler 17-18 mirasçı arasında paylaştırılıyor. Bazı köylerde ise yapılan incelemelerde hak sahibi olan şahısların kimlikleri  ise belirlenemiyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.