VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İlköğretim okulunda skandal!

17 Kasım 2012

Sakarya İlköğretim Okulu’nda öğrenci velilerinden tepegöz ve dolap alımı için talep edilen astronomik rakamlar velileri ...

Sakarya İlköğretim Okulu’nda öğrenci velilerinden tepegöz ve dolap alımı için talep edilen astronomik rakamlar velileri çileden çıkardı. Kendilerinden talep edilen 200 TL için sitem eden Mahmut Alan, “700 öğrenciden toplanan para 140 bin TL yapar. Bu parayla okula ne alacaklar merak ediyorum” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda aidat parası toplanmasını yasaklamasına rağmen, okul müdürlükleri ilginç yöntemler buldu. Skandalların ardı arkası kesilmezken, yeni bir skandal da Sakarya İlköğretim Okulu’nda yaşandı. Okul yöneticilerinin öğrenci velilerinden dolap ve tepegöz alımı için talep ettiği 200 liralık bağış öğrenci velilerini çileden çıkardı. Talep edilen ücreti ödemek istemeyen öğrenci velisi Mahmut Alan, okul yönetimine parayı ödeyecek durumunun olmadığını belirterek, İl Milli Eğitim Müdürü ile konuyu görüştüğünü belirtti.

 

“O kadar paraya…”

Milli Eğitim Müdürü’nün konu hakkında şikâyetçi olması gerektiğini belirten Alan, “Matematiği olan çözer. 700 öğrenciden kişi başı 200 TL toplasalar 140 bin TL yapıyor. 140 bin liraya nasıl bir dolap, nasıl bir harcama yapılıyor merak ediyorum. Okulun tamamı kaç para? 140 bin liraya neredeyse yeni bir okul inşa edilir. Veya yan tarafına bir bölüm yapılır. Bu kadar paraya ne alacaklarını çok merak ediyorum” şeklinde konuştu.

“Rencide ediyorlar”

Birkaç kişi  dışında  hemen hemen bütün velilerden para toplandığını belirten Alan, ödeme yapamayan 2-3 velinin parasının bölüştürüleceğini ve okul müdürünün kendilerini sıkıştırdığını söyledi. Veli toplantılarında rencide edildiğini söyleyen öğrenci velisi Mahmut Alan, birinci sınıfa devam eden çocuğunun psikolojik olarak etkilendiğini ve sınıfta arkadaşları tarafından dalga konusu yapıldığını söyledi.

Diğer yandan, okul yönetiminin velilerin tepkisine nasıl yanıt vereceği ise merakla beklenmeye başladı.

3 yorum yapılmış
  • cengiz
    16 Kasım 2012 • 13:00
    mahmut alanı tebrik ediyorum.bakalım m.e.müdürlüğü ne yapacak ... ... i ısırmaz.
  • deniz
    16 Kasım 2012 • 13:00
    alan kardeşleri bolu tanır. ne kadar zengin olduklarınıda biliriz. mahmut alan eger haberdeki gibi veremeyecek durumum falan yok dediise ayıp etmiş. demedi ise gazeteci ayıp etmiş.
  • selin
    23 Kasım 2012 • 13:00
    okulun giderleri belli isteyen şikayet etmek yerine idareye sorsa cevabını verirlerdi. Parası olmayandan para alınmıyor ayrıca. fedakar velilerin çabasıyla duyarsız velilerin çocukları da eğitim alıyor. Bu okulda gelir seviyesi düşük aile yok. önce aylık sigara paranı hesapla mahmut alan.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.