VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolu'da kadına şiddet artıyor!

16 Kasım 2012

İl Emniyet Müdürlüğü, Bolu’da kadına yönelik şiddetin bir yıllık verilerini açıkladı. Ortaya çıkan rakamlar ise ...

İl Emniyet Müdürlüğü, Bolu’da kadına yönelik şiddetin bir yıllık verilerini açıkladı. Ortaya çıkan rakamlar ise şiddetin boyutlarını gözler önüne serdi.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre, 2012 yılı içerisinde 303 aile içi şiddet olayı meydana geldi. Bu olaylarda, şiddete maruz kalan 69 kadın, can güvenliklerinin tehlikede olduğunu beyan edip koruma talebinde bulundu. Bolu’da kadına yönelik şiddetin yüksek olduğu belirtilen raporda dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise kadın sığınma evlerinin Bolu için artık bir gereklilik olduğunun vurgulanması…

KADIN SIĞINMA EVLERİ ŞART

Raporda gerek kadına karşı şiddetin, gerekse can güvenliklerinin sağlanması konusunda artan müracaat sayıları nedeniyle, ilde kadın sığınma evlerinin bulunmamasının bir eksiklik olarak hizmetin yürütülmesinde aksaklıklara neden olduğu belirtiliyor.

ŞİKÂYET EDİYORLAR ANCAK…

Raporda belirtilen bir diğer ayrıntı ise bu kadar da olmaz dedirten cinsten. Kadın sığınma evleri olmaması nedeniyle maddi imkânları olmayan kadınların şikayetçi oldukları kişiler ile aynı evde kalmak zorunda oldukları belirtiliyor. Bir önceki yıllarda  yaşanan  şiddet olaylarının istatistiki verileri ise  bu görüşü destekler  nitelikte. İstatistiğe göre, 2010 ve 2011 yılları arasında şikâyetçi oldukları halde aynı evde yaşamak zorunda kalan 30 kadın 2 kez, 4 kadın 3 kez, 1 kadın 4 kez, 1 kadın 7 kez,1 kadın ise 8 kez değişik zamanlarda şiddete maruz kaldı.

GEÇİCİ TEDBİRLERLE ÖNLEM ALINIYOR

 

Kadın sığınma evlerinin eksikliği nedeniyle emniyete başvuran ve can güvenliğinin sağlanması talebinde bulunan kadınların, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne yerleştirilmesi durumunda güvenliklerinin sağlanması noktasında problemlerin yaşandığının dile getirildi raporda, güvenlik sorununun personel görevlendirmek sureti ile geçici tedbirler  alınarak giderilmeye çalışıldığı belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.