VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Hayata dair tavsiyeler...

6 Kasım 2012

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, üniversiteyi bitiren öğrenciler için en önemli şeyin, kendilerine güvenmeleri olduğunu ...

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, üniversiteyi bitiren öğrenciler için en önemli şeyin, kendilerine güvenmeleri olduğunu belirtti.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından 6-8 Kasım 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Kariyer Günleri'nin ilk gün açılışı, İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe Salon'da gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, hayırsever iş adamı merhum İzzet Baysal'ı anarak başladığı konuşmasına şu şekilde devam etti: "Allah gani gani rahmet eylesin babamız İzzet Baysal'ın sayesinde bu üniversite kuruldu ve şu anda 20 yılını da geride bıraktı. Bu üniversite, 20 yıldır ülkemize birçok alanda hizmet eden insanlar yetiştirdi ve şu anda da yine ülkemize birçok alanda hizmet edecek sizleri yetiştiriyor. Bu organizasyonu yapanların içerisinde ise yine buranın mezunları bulunuyor ve bunun için ben onları kutluyorum. Bolu'yu ve okullarını unutmadılar ve her yıl burada programlar yapıyorlar. Bizler çocuklarımızı doğumlarından itibaren üniversiteye yerleştirmek ve üniversitede okumalarını sağlayabilmek için yoğun gayret içindeyiz. Belki aile yaşantılarımız bile bu yüzden doğru düzgün gerçekleştirilemiyor. Aile olarak tam bir program yapacaksınız, çocuğunuzun kursu var, sınavı çıkıyor ve bu gibi birçok şey oluyor. Sizler bu şartlarda üniversiteye geliyorsunuz ve bir şekilde de bitiriyorsunuz." dedi.

Başkan Alaaddin Yılmaz, "Asıl hayat ise üniversiteyi bitirdikten sonra başlıyor. Dünyadaki gelişmiş ülkelerde üniversiteyi bitiren bir insanın ne yapacağım endişesi oldukça azdır. Ama ülkemizdeki üniversite mezunlarının ne iş yapacağım endişesi çok büyük. Bunun en önemli etkenlerinden birisi de öğrencilerimizin birçoğunun kendisine güveni yok. Geleceğe dair umutları yok, tek derdi var o da devlet bana iş versin. Bu yüzden önce kendimize güveni tam sağlayacağız. Çünkü biz yaratılanların en şereflisiyiz ve hayatı iyi tanıyacağız. Geleceğe yönelik ben odaklı, kendimiz odaklı hayallerimiz olacak. Bana ne iş verilirse yaparım diyen insandan, ben şu konuları çok iyi biliyorum ve bu konular üzerinde çok rahat hareket edebilirim diyebilen insana dönüşmelisiniz. Bu güveni kendinizde hissetmeniz gerekmektedir." şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.