VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AİBÜ'den büyük başarı!

11 Ekim 2012

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ), Türkiye’deki 126 üniversite arasından seçilen “girişimci ve yenilikçi 50 ...

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ), Türkiye’deki 126 üniversite arasından seçilen “girişimci ve yenilikçi 50 üniversite”den biri oldu.

 

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nun “Üniversitede yenilikçiliğin ve girişimciliğin tetiklenmesi amacıyla politika araçlarının geliştirilmesi” kararı kapsamında oluşturulan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’ne göre, 5 boyutta yapılan değerlendirme sonucunda AİBÜ, Galatasaray Üniversitesi’nin ardından 50’nci sırada yer aldı. AİBÜ, “Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Yetkinliği” boyutunda 7,3, “İşbirliği ve Etkileşim”de 6,2, “Fikri Mülkiyet Havuzu”nda 4,9; “Ekonomik Katkı ve Ticarileşme”de 2,8 ve “Girişimcilik ve Yenilikçilik Kültürü”nde 0,8 puan alarak toplamda 22 puan elde etti.

İlk defa oluşturulan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi, üniversitelerde girişimcilik ve yenilikçilik faaliyetlerinin teşvik edilmesini amaçlıyor. Endeksin kavramsal çerçevesine ilişkin TÜBİTAK tarafından başlatılan çalışmalara YÖK ve TÜİK’in yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, TPE ve KOSGEB katkı sağlıyor.     

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.