VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Devletin şevkati...

2 Ekim 2012

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Göynük’ün Aşağıkınık Köyündeki yangını yerinde inceledi. Vali Özçimen, gözyaşlarına boğulan yaşlı ...

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Göynük’ün Aşağıkınık Köyündeki yangını yerinde inceledi. Vali Özçimen, gözyaşlarına boğulan yaşlı bir kadına, “Üzülme ana çaresi bulunur” dedi.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen’in yangın felaketinin yaşandığı Göynük ziyareti sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Özçimen, köy meydanında mağdur yangınzede vatandaşların sorunlarını dinledi ve geçmiş olsun dileklerini sunduktan sonra, “Öncelikli olarak evleri yanan vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılayacağız ve yapılması gereken ne ise yapılacaktır" dedi.

“ÇARESİNİN BULURUZ ANA”

Vali İbrahim Özçimen yanına gelen ve gözyaşlarına boğulan yaşlı bir kadını uzun süre teselli etmeye çalıştı. Yaşlı kadın, “Biz ne yapacağız şimdi. Bize yardım edin” sözleri üzerine duygulanan Özçimen, “Her şeyin çaresi bulunur. Sen ağlama ana çaresini bulacağız” diyerek başını omzuna koydu.  

HER BİRİM YARDIMA HAZIR

Yangın nedeniyle ahırları yanan 930 küçükbaş ve 109 büyükbaş hayvanın açıkta kaldığına dikkati çeken Özçimen, "Hayvanların yiyecek ve korunma ihtiyacının karşılanması için komşu köylerden saman yardımı yapan vatandaşlar var. Bunlar yeterli olmayacaktır. Bunun için de köy adına Kaymakamlık, Belediye ve sivil toplum kuruluşları tarafından yardım kampanyaları başlatıldığını devletin de her kademesinin sosyal yardımlaşmadan özel idareye kadar her biriminin yardıma hazır olduğunu belirtti. Özçimen, yangının ardından bölgeye gelen Kızılay ekiplerince ailelerin ihtiyaçlarının karşılandığını ifade ederek, "Yangın zedelere 35 battaniye, 30 yatak, 20 ailenin bir aylık gıda ihtiyacını karşılayacak gıda paketleri ve 10 mutfak seti verildi" dedi.

 Felaket yaşanan köye Vali Özçimen’ın yanı sıra, Göynük Kaymakamı Haluk Çakmak, Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan ve Kızılay Bolu Şube Başkanı Hüseyin İka’da katıldı.  

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.