VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bu kadarına da pes..

2 Ekim 2012

  Kaynak: www.memleketimbolu.net Bolu İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Acil Yardım Komuta Merkezi ile ilgili Aziz Nesin'in ...

Kaynak: www.memleketimbolu.net

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Acil Yardım Komuta Merkezi ile ilgili Aziz Nesin'in kitaplarına konu olacak bir şikâyet olayı yaşandı. Şikayette 112 sağlık personelinin evde galoş giymediği ve evleri kirlettiği ifade edildi. Sağlık İl Müdürlüğü’de bu şikayeti dikkate aldı. İşte akıllara durgunluk veren şikayetler..

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN GELİR SEVİYESİNİ ETKİLİYOR

Sağlık hiç kuşkusuz hayatımızın en önemli alanlarından biri. Ülke genelinde vatandaş üzerinde yaşam kalitesi ile ilgili araştırma yapılırken öncelikle bakılan hizmet alanlarından biride sağlık. Kişi başına düşen hastane sayısı ve sağlık personeli konusunda Bolu şanslı bir il. Hatta bu durum kişi başına düşen gelir seviyesinde Bolu'nun Türkiye'de neden ilk sırada yer aldığını da açıklıyor. Çünkü kişi başına düşen gelir seviyesi hesaplanırken yapılan değerlendirmede eğitim hizmeti kadar sağlık hizmeti de göz önünde bulunduruluyor.

BİR KAÇ SANİYENİN ÖNEMİ VAR

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Acil Yardım Komuta Merkezi, aylık ortalama 1600 hastanın yardımına koşuyor. Müdahale edilen hastaların ortalama 400'üne travma anında, ortalama 200'üne kalp krizi anında, ortalama 100 hastaya solunum hastalıkları nedeniyle, ortalama 200 hastaya psikolojik nedenlerle kriz anında ve diğer rahatsızlıklar dolayısıyla bakıyor. Yani hasta müdahalesinde bir kaç saniyenin bile önemli olduğu olabiliyor. Komuta Merkezi'ne bağlı ekipler insan sağlığı konusunda gösterdikleri hassasiyeti olabildiğince koruyarak, insan yaşamına saygı göstererek sürdürüyor.

GALOŞ TAKILSIN ŞİKAYETİ…

Eylül ayı içinde komuta merkezinde görev yapan personelle ilgili ilginç bir şikâyet geldi. Komuta merkezinde görev yapan personelin hasta müdahalesi anında galoş giymediği için evleri kirlettiği ve bu nedenle galoş giymesi gerektiği yönünde 3 tane şikâyet dilekçesi gönderildi. Bu şikâyet üzerine sağlık personeli galoşlandırılıyor. Şimdi sağlık personeli hasta müdahalesi gerçekleştirmeden önce ayağına önce galoşunu takacak ve hastaya o şekilde müdahale edecek. İnsan hayatı için saniyelerin bile önemli olduğu bu alanda bu uygulamanın ne kadar doğru olduğu akıllarda soru işareti bıraktı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.