VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Sıre geldi 'Mega Proje'ye...

21 Eylül 2012

Bolu Belediyesi Büyüksu kenarında Eskişehir’deki “Kentpark”ın bir benzerini hayata geçirmek için kolları sıvadı. Gezi alanları, ...

Bolu Belediyesi Büyüksu kenarında Eskişehir’deki “Kentpark”ın bir benzerini hayata geçirmek için kolları sıvadı. Gezi alanları, restoranlar, kafeler, gölet ve yürüyüş alanlarının yer aldığı Kent Park projesi ile Bolu’ya büyük bir mesirelik alan kazandırılmak amaçlanıyor.

Haber: Ebru Eyvazoğlu - Bolu Detay Gazetesi

Bolu Belediyesi, Kent Meydanı ve İzzet Baysal Cadde düzenlemesi ile Kültür Park Katlı Otoparkından sonra Büyüksu kenarında Eskişehir modeli bir “Kentpark” oluşturacak.

Yılmaz Büyükerşen'in Eskişehir'e kazandırdığı Türkiye'nin ilk suni plajından tutun, açık/kapalı yüzme havuzları, restoranları, at binme alanları, kent evi, göleti hatta gölet içinde adasına kadar birçok şeyi barındıran Kent Park projesinin bir benzerini, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Bolu’ya kazandırmak üzere kolları sıvadı. Eskişehir’de Kent Park’ın bir benzerini Büyüksu kenarına yapmayı planlayan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Karaçayır’daki panayır alanında da İzmit’teki Sekapark’ın minyatürünü uygulayarak, bu bölgeye sosyal bir hareketlilik kazandırmıştı.

Eskişehir’de 2009 yılında hayata geçirilen, alışılagelen yeşil alan ve park kavramlarının çok daha ötesinde bir çok yenilik barındıran Kent Park, yaklaşık 300 bin metre karelik alan üzerine kurulu bulunuyor. Porsuk Çayı kenarından ulaşımın da sağlandığı Kentpark’ta yapay plaj, iki açık yüzme havuzu, bir yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, oyun grupları, inşaatı süren kent evi, restoranlar, gölet, at binme alanları, büfeler bulunuyor.

Geçtiğimiz yıllarda temizlenerek kötü kokudan kurtarılan Büyüksu’nun, kenarlarına atılan çöplerden de kurtarılması için sıkı önlemler alınmıştı. Kent Park Projesi’nin bir benzerinin hayata geçirilmesi ile Büyüksu’da mesire yeri olarak sosyal olarak hareketli bir bölge oluşturulacak.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.