VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Elginkan'da 'Başörtü' skandalı...

21 Eylül 2012

Özel bir vakıf olan Elginkan Vakfı'nın, Bolu’da ki eğitim merkezinde “başörtüsü” krizi yaşandı. Grafik tasarımı ...

Özel bir vakıf olan Elginkan Vakfı'nın, Bolu’da ki eğitim merkezinde “başörtüsü” krizi yaşandı. Grafik tasarımı ve animasyon uygulamaları kursuna katılan bir genç kız, başörtülü olması gerekçesiyle dersten çıkarıldı. Genç kızın böyle bir sebeple derse alınmaması bazı katılımcılar tarafından protesto edildi. Birçok kursiyer, kurstan kayıtlarının silinmesini isteyerek eğitim merkezini terk etti.

Haber: Nermin Kaya- Boluekspress Gazetesi

Elginkan Vakfı Bolu’da yıllardır ücretsiz verdiği eğitimlerle, istihdama sağladığı kalifiye eleman desteği ile herkesin beğenisini ve takdirini kazanan bir kuruluştur. Ancak, vakfın yeni yönetiminin aslen atanmasının ardından, eğitimlere katılma profilinde bazı katı kurallar uygulanmaya başlandı. Vakfın Bolu’da ki eğitim merkezinde, yeni açılan bir kursta başörtülü bir kursiyerin sınıfa alınmaması tepki çekti. Genç kız ikinci derse girecekken vakıf yönetimi tarafından idareye çağırıldı ve başörtüsü ile derse giremeyeceği, vakıf ve milli eğitim yönetmeliğine aykırı olduğu bildirildi. Olay diğer kursiyerler tarafından protesto edildi. Eğitim merkezini terk eden bazı kursiyerler, “Daha öncede burada çeşitli kurs ve seminerlere katıldıklarını, böyle bir uygulama ile ilk kez karşılaştıklarını” dile getirdiler.

Vakfın kurucularından Ümmehan Elginkan’ın, tanıtım katalogunda yer alan başörtülü fotoğrafı dikkat çekerken, vakfın web sayfasında “Hizmetlerimizde din, dil, ırk, mezhep ayrımı ve siyasi farklılık gözetmeksizin tüm insanlarımıza eğitim hizmeti sunulmaktadır.” maddesi yer alıyor.

Vakıf amacını “Eğitim Merkezleri; ülke sanayinin ihtiyaç duyduğu vasıflı işgücü yetiştirilmesine ve bu suretle ülkenin istihdam imkanlarını artırıcı eğitim çalışmalarına katkıda bulunmak için açılmıştır. Eğitimini tamamlamış ancak henüz iş hayatına atılmamış gençlerimiz, kısa ve uzun süreli işsizlerimiz, hali hazırda istihdam edilmiş olmakla birlikte mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek isteyen kişiler vb. olmak üzere herkese açıktır.” olarak belirtmektedir.

“Hakkımızda” bölümünün en alt kısmına yerleştirilen “Eğitim Merkezimizde “Milli Eğitim Bakanlığı ile Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik” hükümleri kesinlikle uygulanmaktadır” maddesi yer alıyor. Ancak, başörtüsü sorunu yapılan bir takım anayasal düzenlemeler ile birçok alanda giderilmiş, üniversitelerde ve birçok devlet kurumunda yasak kaldırılmıştı.

2 yorum yapılmış
  • yuksel14
    20 Eylül 2012 • 11:00
    hayır onda anlayacak birşey vardır öncesen bende gittiğim kursra tülbanlı vardı sorun yoktu..heralde turban takıntısı olan biri kıllık yapmış olabilir..yetti artık turban takıntısı isteyen nasıl mini yada açık giyebiliyorsa isteyende her yerini kabatsın bırakın özgürlük yokmu ülkemizde..
  • deniz
    24 Eylül 2012 • 11:00
    cinsel tercihi değişik bir müdür gelmiş oraya onun icraatları
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.