VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolu İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık'tan BGC'ye ziyaret...

20 Eylül 2012

Bolu Sağlık İl Müdürü Dr. Mahmut Arık, Kamu Hastaneler Birliği ataması için çarpıcı açıklamalarda bulunarak, ...

Bolu Sağlık İl Müdürü Dr. Mahmut Arık, Kamu Hastaneler Birliği ataması için çarpıcı açıklamalarda bulunarak, “Basın yazıp çiziyor ancak henüz atanan kişi belli değil” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık, Bolu Gazeteciler Cemiyeti’ni (BGC) ziyaret etti. Gazetecilerle bir araya gelen Arık, sağlık gündemine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ‘Kamu Hastaneler Birliği’ uygulamasından bahseden Mahmut Arık, “Sağlık Bakanlığı yeni bir yapılanmaya gitti. Dolayısıyla taşrada sağlık müdürlüğü üçe ayrılmış oldu. İl sağlık müdürleri uygulama sonrası yine bakanın müşaviri, valinin sağlık danışmanı olarak görevlerine devam edecek. Halk Sağlığı Müdürlüğü’nü ve Kamu Hastaneler Birliği’nin koordinasyon ve denetimi yine sağlık müdürlükleri yapacak. Halk sağlığı birimini kurduk ve Şubat ayı itibariyle hizmete açtık. Bu birimin başına da Bolulu bir isim atandı. Birinci basamak dediğimiz sağlık hizmetlerine de bu müdürlük devam ediyor” diye konuştu.

Şuanda Kamu Hastaneler Birliği uygulamasını beklediklerini söyleyen Dr. Mahmut Arık, “Sanırım atama yapılması gündemde. Çünkü 2 Kasım itibariyle kanun sona eriyor. Atama bu ay yapılabilir. Atama olduktan sonra Kamu Hastaneler Birliği Sekreteri beraberinde çalıştıracağı üç tane genel sekreter yardımcısı ismini kendisi belirleyecek. Yine hastane yöneticisi adı altında Bolu’da bir hastane yöneticisi olacak. Onun altında da başhekim ve hastane müdürleri devam edecek. Mevcut kadrolarla çalışmak istemeyip istememesi atanacak ismin inisiyatifine bağlı. Umarım Bolu için hayırlı olur” şeklinde konuştu.

Arık, Kamu Hastaneler Birliği’ne kimin atanacağının henüz netlik kazanmadığını ve bu ismin sır gibi saklandığını ifade ederek, “Basında bu tür haberler yayınlandı ancak bu yayınların hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır. Bakanlık Bolu için bir açıklama yapmadı ve değerlendirmelerini de sır gibi saklıyor. Biz göreve kim gelirse gelsin çalışmaya hazırız. Çünkü hizmette devamlılık esastır” ifadelerini kullandı.

Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Caner Güngör ise Sağlık alanında başarılı çalışmalar yapıldığına dikkat ederek, “Sağlık müdürümüze nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz gazetecilerin önemli çalışma alanlarından bir tanesi de hastanelerdir. Haber kaynaklarımızın başında gelmektedir. Hastanelerde son dönemde oluşturulan basın ve halkla ilişkiler birimleri sayesinde çalışmalarımızı daha rahatlıkla gerçekleştirebiliyoruz. Ancak sağlık sektörüne ilişkin haber yapmakta zorlanıyoruz. Çünkü sağlık alanında her çalışma dört dörtlük. Başarılı bir performans sergilenmekte. Ben tüm sağlık çalışanlarına başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Ziyaretinizden dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından BGC’nin yeni üyesi İl Sağlık Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Hümeyra Kahveci’ye Bolu Gazeteciler Cemiyeti rozeti takıldı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.