VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolu'ya İlahiyat Fakültesi geliyor...

11 Eylül 2012

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin (AİBÜ) 20. Kuruluş Yılı etkinlikleri çerçevesinde hayırsever işadamı Ali Ericek ...

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin (AİBÜ) 20. Kuruluş Yılı etkinlikleri çerçevesinde hayırsever işadamı Ali Ericek tarafından yaptırılacak olan İlahiyat Fakültesi’nin protokolü imzalandı.

Protokol imza törenine AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, hayırsever işadamı Ali Ericek ve üniversitedeki akademisyenler katıldı. Protokol imza töreninde konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bugün burada çok önemli bir hareketin başlangıcını yapıyoruz. Üniversite eğitimim bittikten sonra seksenlerde Bolu’ya döndüm ve o günlerden beri böyle bir fakültenin şehrimize kazandırılması benim hayalimdi. Ülkemiz İlahiyat Fakülteleri ve İmam Hatip Liseleri’nin tehlike arz eden yerler olarak algılandığı dönemlerden geçti. Rektörümüzle birlikte Ali beye gidip bu konuyu açtığımızda hiç ikiletmeden kabul etti. Rektörümüzün çok büyük gayretleriyle bu noktaya geldik” diye konuştu.

32 yıldan bu yana İlahiyat Fakültesi hayalinin olduğunu belirten Başkan Yılmaz, “İzzet Baysal’ın hayırlarını bilmeyen yoktur. Ama Ali beyin hayırlarını pek kimse bilmez. Bugüne kadar nerede bir hayır işi varsa yanına gidip boş dönen olmamıştır. ‘Allah her ile bir İzzet Baysal versin’ derken bizim ilimize iki tane veriyor ki bu bizim için müthiş bir onur kaynağıdır. Ben diğer ilçelerimizdeki hayırsever büyüklerimize de şükranlarımı sunuyorum. İlimiz gelecekte üniversite kenti ve turizm kenti olacak. Üniversite kentinin olabilmesi için kurulacak yeni fakültelere çok büyük ihtiyaç var. Rektörümüze bu hareketi başlattığı için teşekkür ediyor, hayırsever işadamımız Ali Ericek’e de 32 yıllık hayalimi gerçekleştirdiği için ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

2 yorum yapılmış
  • ersin
    10 Eylül 2012 • 11:00
    Allah razı olsun Ali beyden.Allah daha cok versn ne diyelim
  • esrarengiz
    28 Ocak 2014 • 13:00
    Ali amca vallAhi tamda soyadina yakistirmis rabbim seni ermissin definene kilcilikten isadamligina vallahi helal olsun allahta her zaman yar ve yardimcin olur insLlah
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.