VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Festival coşkulu başladı...

7 Eylül 2012

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu, Türkiye'nin tarımda çağ atladığını belirterek, “Ülkemiz tarımda ...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu, Türkiye'nin tarımda çağ atladığını belirterek, “Ülkemiz tarımda dünya 7'ncisi, Avrupa'da ise birinci sıradadır” dedi.

Bolu'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslar arası Bolu Beyaz Et Festivali'nin 6'ncısı düzenlenen törenle başladı. Hükümet Meydanı'ndan kortej yürüyüşüyle başlayan festival açılışına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, ilçe belediye başkanları, sektör temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kortej yürüyüşüne Romanya ve Bulgaristan'dan gelen halk dansları toplulukları da eşlik etti. Mehter Takımı önderliğinde Valilik önünden yürüyüşe geçen kortej Anıt Park'taki tören alanına geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı yapan Sektör Temsilcisi Şerafettin Erbayram, beyaz et sektörü ve kanatlı sektöründeki gelişmeleri aktardı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise festivalle ilgili konuşmasında, son günlerde artan terör olayları ve şehit haberleri sonrası festivalin iptal edilmesi yönünde yayınlar yapan medyaya çattı. Bazı basın yayın organlarını sert dille eleştiren Yılmaz, “Terör istiyor ki biz normal yaşantımızdan vazgeçelim. Onların istediği şekle kendimizi hapsedelim ve pısalım. Terör Bolu'nun başına, Türkiye'nin başına bela. Bir de Bolu'da terörle birlikte hareket etmek isteyenler de var. Bizim normal yaşantımızın dışına çıkarak, bazı çalışmaları ona göre yönlendirmek isteyenler var. Bolu'da da bu işi provake etmek isteyenler var. Olacaktır. Bizler sağlam bildiğimiz, doğru bildiğimiz yolda Bolu halkı ile beraber emin adımlarla, her türlü provakasyona karşı ileriye doğru yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz'ın ardından kürsiye çıkan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu, Türkiye'nin tarımsal alanda katettiği yolu açıkladı. Ülkenin tarımsal alanda Avrupa birincisi olduğunu söyleyen Kudbettin Arzu, “Eğitimde çağ atladıysak, sağlıkta çağ atladıysak, ulaşımda çağ atladıysak, sosyal devlet olarak çağ atladıysak, gerçekten tarım ve hayvancılık sektöründe de özellikle Bolu'daki beyaz et sektörün de katkılarıyla Türkiye'de büyük hamleler yaptık. Dünyada 11'ncilikten 7'nci sıraya geldik. Yurtiçi 23 milyardolar gayrisafi tarımsal hasılayı 63 milyar dolara çıkardık. Yine sizlerin desteğiyle tarımdaki 4 milyar dolar ihracatı 16 milyar dolara çıkardık. Bu ülkede gerçekten Avrupa'ya beyaz et ve onun ürünlerini satar hale geldik. Türkiye bugün dünyada tarımda dünya 7'ncisi olurken, Avrupa'da birinciliğe gelmiştir. Rakiplerimiz de hep kıta ülkeleri. Toprak büyüklükleri ve nüfus olarak bizden büyük ülkeler” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından mehter takımının gösterisi izlendi. Protokol üyeleri daha sonra stantları gezerek töreni tamamladı.

2 yorum yapılmış
  • bolulu
    6 Eylül 2012 • 11:00
    Yazıklar olsun.30 Ağustosta ortalıkta görülmeyen AKP milletvekilleri,AKP il ve ilçe teşkilatı konu festival olunca hemde ülke kan ağlarken tam kadro festivelde hazır bulunmuşlar.Vatan sizlere mi emanet çok yazık....
  • ysf
    7 Eylül 2012 • 11:00
    BİRAZ DAHA ŞAKŞAK YAPINDA GÜZEL BOLUMUZU LEŞ KOKUSU KAPLASIN.KÜMES ve KESİMHANELERİ MERKEZDEN UZAKLAŞTIRABİLİYORSANIZ ADAMSINIZ....
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.