VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolu'ya ikinci üniversite kuruluyor...

6 Eylül 2012

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Gerede’ye yapılacak olan 4 yıllık fakülte binası için yer ...

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Gerede’ye yapılacak olan 4 yıllık fakülte binası için yer arayışının sürdüğünü söyleyerek, “Mülk sahipleriyle görüşülecek. Hayırseverlerle de bina yapımını konuşacağız” dedi.

Gerede’de hayal olarak görünen ancak gerçek olan 4 yıllık üniversite eğitimine bu yıl başlanılması, YÖK Genel Kurulu kararı ile kesinleşti. Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda yeni binanın nereye yapılacağı ise bilmeceye dönüştü. AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, önemli açıklamalar yaptı. Kamulaştırma sürecinin başladığını belirten Küpçü, arazisini vermek istemeyen mülk sahiplerine bir ay gibi bir zaman diliminde dava açılacağını ve davanın açılmasıyla birlikte mülk sorununun ortadan kalkıp kamulaştırılacak alana çivi çakılacağını söyledi.

Kamulaştırma sürecinin resmen başladığını belirten Milletvekili Fehmi Küpçü, arazi üzerine hemen çivi çakılabilecek formül hakkında konuşarak, “Arazisini belirlenecek bedeller dahilinde verecek hissedarlardan arazileri uzlaşılıp alınacak. Uzlaşmak istemeyen hissedarlarla ilgili ise hemen dava aşaması devreye girecek. Dava sürecinin başlamasıyla davanın sonucunu beklemeye gerek duyulmadan arazi üzerine Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuzun binası kurulabilecek” diye konuştu.

Küpçü, yeni bina için hayırseverlerle görüşme yapacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu; “Üniversite arazisinin kamulaştırma süreci başladı. Yasal olarak bizim için sürecin başlaması yeterliydi ve bu da oldu. Kamulaştırma süreci başlayıp, dava açıldığı an biz araziye kazık çakacak duruma geleceğiz. Yani dava açıldığı an mülkiyet sorunu ortadan kalkacak. Bir hayırseverimiz kamulaşacak arazi üzerine bina yapabilir. Bina yapımına ilişkin AİBÜ Rektörü Hayri Coşkun, proje çalışmalarını da bitirmek üzere ve proje ihalesine çıkıldı. Kamulaşacak arazi üzerine 8 bölümlük bir bina düşünülüyor. Hatta 16-17 bölüme kadar bu bölümleri yükseltme şansımız var.”

1 yorum yapılmış
  • Mustafa egil
    8 Eylül 2012 • 11:00
    Ya allah aşkına şu GERİDEye yapmayın şu üniversiteyi başka yermi kalmadı da GERİDEye yapıyorsunuz ! Halkı tam bağnaz gerici GEREDE İNSANLIK NEREDE diye boşuna denmedi !
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.