VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Arılar, alabalık tesisini istila etti

6 Eylül 2012

Bolu'da iki ay önce ayıların işgal ettiği alabalık tesisini, bu kez bal arıları istila etti.

Bolu'da iki ay önce ayıların işgal ettiği alabalık tesisini, bu kez bal arıları istila etti.

Doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı yolu üzerindeki alabalık tesisi, yüzlerce bal arısının istilasına uğradı. Tesise akın eden arılar nedeniyle müşterilerini kaybetme korkusu yaşayan işletmeci, önlem amacıyla piknik masalarına şeker şerbeti dolu tabaklar bırakarak, Bolu Arı Yetiştiricileri Birliği'nden yardım istedi.

Birlikten gelen ekip, uzun süren arama çalışmalarına rağmen ana arının bulunduğu oğulu tespit edemedi. Tesisin işletmecisi Mustafa Özkan, iki ay önce çiftliğe ayıların saldırdığını belirterek, bu kez de arıların istilasına uğradığını söyledi. Arıları bir arada tutabilmek için belirli noktalara şeker şerbeti dolu tabaklar bıraktığını anlatan Özkan, ''7 senedir buradayım ve ilk defa burada bu kadar çok bal arısı görüyorum. İnsanlar masaya oturduğunda bal arılarını gördüğü zaman korkup gidiyor. Birlikten yardım istedim. 3 gündür burada arılar. Mutlaka yakınlarda bir yerde oğul var. İnsanlara zarar vermiyorlar ama korkutuyorlar'' diye konuştu.

Bolu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ünalan ise arama çalışmasına rağmen oğulu bulamadıklarını belirterek, ''Arıları uzaklaştırmanın tek yolu, yuvalarını bularak kovana yerleştirmek. Arılar ormanda bir ağacın kovuğuna girmiş durumda. Tesiste insanlara bal ve reçel ikram edildiği için şeker kokusunu alan arılar buraya geliyor'' dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.