VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Tanju Özcan çıldırdı!

30 Ağustos 2012

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Tanju Özcan, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine AK Partililerin ...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Tanju Özcan, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine AK Partililerin katılmaması üzerine çılgına dönerek, “Adamlar evlerinden kalkıp törene gelemiyor. Bir de utanmadan telgraf gönderiyorlar. Milletvekillerini, Vali’yi kınıyorum” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Bolu’da da törenlerle kutlandı. Anıt Park’ta başlayan törenlere CHP Bolu İl Teşkilatı’nın protestosu ve Milletvekili Tanju Özcan’ın açıklamaları damga vurdu. CHP’lilerin Atatürk Anıtı’na çelenk bırakma isteği Valilik tarafından reddedilince, partililer resmi törenlere katılmadı. Törenler öncesi Bolu Valisi İbrahim Özçimen, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın yanına giderek, yasadışı çelenk bırakmamalarını istedi. Ancak Vali Özçimen’in bu isteğine Özcan, “Çelengi bırakın Sayın Valim. Milletvekilleri şuradaki törene katılmıyor. Bir de utanmadan telgraf gönderiyorlar. Böyle bir şey var mı?” diye sordu. Bunun üzerine Özcan’ı ikna edemeyen Vali Özçimen, tokalaşarak oradan ayrıldı. Resmi törenlerin sona ermesinden sonra Anıt Park’ta toplanan CHP’liler, Atatürk Anıtı’na yasadışı çelenk bıraktı. Daha sonra kürsüye çıkan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, AK Parti Milletvekilleri ve iktidar partisi yetkililerinin törenlere katılmamasını sert dille eleştirdi.

Utanmadan telgraf gönderiyor”

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun’u hedef alarak sert açıklamalarda bulunan Tanju Özcan, “Bu, düğün değil, sünnet değil. Milletvekili yatağından kalkıp ulusal bayram kutlamasına katılmıyor. Dalga geçer gibi ‘Bayramınız kutlu olsun’ diye telgraf çekiyor. Bir de bu telgraflar utanmadan burada okunuyor. Böyle bir şey Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez olmuştur. Biz de buna izin veren Vali’nin tebrikleri kabul törenine katılmayacağımızı ve protesto ettiğimizi söyledik. Bize çelenk koymaya izin vermeyen Sayın Vali, iktidar partisi milletvekillerinin mazeret telgraflarını okutuyor burada. Sanki bu bayram sadece bizim bayramımız” diye konuştu.

Tanju Özcan, konuşmasının ardından uzun süre alkışlanırken, partililer daha sonra anıta karanfil bırakarak töreni sonlandırdı.

1 yorum yapılmış
  • highway
    31 Ağustos 2012 • 11:00
    ya atatüterk büstüne yasadışı çelenk bırakıldı demek ne demek. burayay yazı yazan gazeteci orası atütrkün büstü ve orayay herkes çelenk bırakabilir. önce yazdıgınızın ne anlama geldıgını bılınde yazın.ayıp ayıp yazıklar olsun
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.