VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Şanzelize için start verildi...

27 Ağustos 2012

Şanzelize Caddesi için İzzet Baysal Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi'nde hummalı bir şekilde çalışmalar başladı. Çalışmalar ...

Şanzelize Caddesi için İzzet Baysal Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi'nde hummalı bir şekilde çalışmalar başladı. Çalışmalar ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz "Ben bu projeler ile ilgili hayatımı ortaya koydum. Bolu'ya gelen bir insanın şaşkınlık yaşayacağı bir cadde oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Göreve geldiği yıldan bu yana kentin adeta çehresini değiştiren ve birbirinden değişik projeleriyle dikkat çeken Bolu Belediyesi, şimdi de kentin ana merkezi olan İzzet Baysal Caddesi'nde yenilikler yapmaya hazırlanıyor. Trafik akışının tek yön olarak sağlandığı İzzet Baysal Caddesi'nin yerine Fransa'nın ünlü caddelerinden Şanzelize'yi andıran bir cadde yapmaya hazırlandıklarını geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz kamuoyuna açıklamıştı.

 

ŞANZELİZE İÇİN İLK KEPÇE VURULDU

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yerel seçimlere kısa bir süre kala çalışmalarını hızlandırırken, İzzet Baysal Caddesi'ni araç trafiğine kapatıp, bu bölgeyi yaya trafiğine açmak için dün sabahtan itibaren bölgede çalışmalar başlatıldı.

CUMHURİYET CADDESİ ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILDI

Şanzelize Caddesi için İzzet Baysal Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi'nde hummalı bir şekilde çalışmalar başladı. İlk olarak Belediye ekipleri Cumhuriyet Caddesi'ne dönüş yapılan köşeye sağa dönülmez levhası taktı. Ardından yine aynı bölgedeki kaldırım Cumhuriyet Caddesi'nin İzzet Baysal'a bağlanması için kaldırım kaldırıldı. Çalışmaların hızlandırması için belediye ekipleri aralıksız çalışırken, kaldırım ortasındaki çam ağacı ise yine belediye ekipleri tarafından itinayla yerinden söküldü. İzzet Baysal Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi'nin kesiştiği bu alanda küçük bir alan yapılacağı öğrenildi. İzzet Baysal Caddesi'nde ki dubalarda belediye ekipleri tarafından hafta içersinde sökülmeye başlanılacak.

“İZZET BAYSAL CADDESİ'NDE BİNA CEPHE DÜZENLEMELERİ YAPILACAK”

Haberi sayfalarımızı hazırladığımız sırada Belediye'nin resmi internet sitesinden Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz konuyla ilgili bir yazılı basın açıklaması yaptı. Yılmaz açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “ Bu kapsamda “Kent İçi Ulaşım ve Trafik Master Planı” çerçevesinde şehir merkezinde bulunan yol ve kavşaklarda alınan İl Trafik Komisyonu kararlarına istinaden düzenlemelere başlandı. Çalışmalar kapsamında Kent Meydanı çevre düzenlemesi, İzzet Baysal Caddesi'nde bina cephe düzenlemeleri ve yayalaştırma çalışmaları yapılarak şehrimiz yeni bir görünüme kavuşturulacak. Çalışmalar tamamlandığında İzzet Baysal Caddesi'nin Valilik önü ile Cumhuriyet Caddesi'nin kesiştiği bölüme kadar olan alan kısım yayalaştırılarak taşıt trafiğine kapatılacak. Yine Cumhuriyet Caddesi'nin trafik yönü değiştirilerek bağlantı yolu ile İzzet Baysal Caddesi'ne bağlanacak. Yapımı devam eden Kültür Park ve Yeraltı Katlı Otopark Projesi kapsamında da İsmet Paşa Caddesi'nin bir bölümü de çalışmalar esnasında geçici bir süre ile trafiğe kapatılacak” dedi.

 

“BEN BU PROJELER İLE İLGİLİ HAYATIMI ORTAYA KOYDUM”

Yapılacak olan çalışmalarla ilgili açıklamalarının sürdüren Başkan Yılmaz, “Kent Meydanı projesi kapsamında İzzet Baysal Caddesi'nin gelecekte sadece yayalara ait gezi, yürüyüş ve eğlence merkezi haline dönüştürülmesi ile ilgili çalışmalara başladık. Amacımız, burada sadece cadde ile ilgili düzenlemeler değil, bu cadde üzerinde bulunan kaldırım düzenlemesi ve binaların cephe düzenlemesini de bu süreçte yapmak. Yani bu caddedeki binalar mevcut cepheleri gibi durmayacak. Yeni yapılan projeye uygun hale getirilecek. Projede yeni cephelerin renklerine kadar her şey belirlendi. Ben bu projeler ile ilgili hayatımı ortaya koydum. Bolu'ya gelen bir insanın şaşkınlık yaşayacağı bir cadde oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

2 yorum yapılmış
  • çok kötü
    26 Ağustos 2012 • 11:00
    sen ilk önce mahalledeki sokakları düzenle heryer toz toprak oldu kaldırım boyları yolla aynı millet arabalarını kaldırıma çekiyor sana da söyledik oralı olmadın bu işler hep siyaset yoksa kim sağlam kaldırımları söker yerine aynısını koyar.
  • BOLU GÜNEŞİ
    1 Eylül 2012 • 11:00
    büyük BAŞKAN ATIN İYİSİNE DOGRU YİGİSİN İYİSİNE DELİ DERLER BAŞKAN SEN BAŞKASIN
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.