VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Encümenden ilginç açıklama...

15 Ağustos 2012

Bedrettin ve Helga çifti kedileri besledikleri gerekçesi ile encümen kararı ile cezalandırıldılar.   Bolu Belediyesi'nin hayvanlarla arası ...

Bedrettin ve Helga çifti kedileri besledikleri gerekçesi ile encümen kararı ile cezalandırıldılar.

Bolu Belediyesi'nin hayvanlarla arası iyi değil. Geçtiğimiz aylarda hayvan haklarını koruyan derneklerle Bolu Belediyesi Köpek Barınağı arasında yaşanan ulusal basına günlerce konu olan polemikler, Bolu Belediyesi'nin köpek barınağına hayvan haklarını kuruyan dernek yöneticilerine ve üyelerine giriş yasağı getirmesiyle derin bir sessizliğe bürünmüştü. Akabinde Eratay Otelin hemen karşısında bulunan süs havuzunda esnafın ördek beslemesine yasak getiren ve esnafa ceza ihbarnamesi gönderen zabıta bu kez de Belediye Encümen kararı ile Bedrettin ve Helga Özen ailesini bahçelerinde ve kapılarının önünde kedi besleyip çevreye zarar verdikleri gerekçesi ile 170 TL para cezası ile cezalandırdı.Kedileri besleyen Bedrettin ve Helga Özen hakkında zabıt tutularak 1608 sayılı kanunun 1. Maddesine göre suçlu kabul edilip ve hafif para cezasına çarptırılmasına sebep olan mizah dergilerine konu olacak olayın gelişimi ise şöyle… Bedrettin ve Helga çifti 27 yıl önce Almanya'da tanışır ve evlenirler. Emekliliklerini Bedrettin Özen'in Sümer Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan evlerinde geçirmeye karar veren çift Bolu'ya yerleşirler. Bedrettin 76 Helga ise 74 yaşındadır. Çiftin hobisi ise evsiz barksız sokak hayvanlarına bakmak, onların sağlıkları ile ilgilenmek ve aç hayvanlara düzenli olarak özel mamalar vererek yaşamlarını idame etmelerini sağlamaktır. Helga hayvanları çok sevmekte onlara Türkiye'de ve Bolu'da gösterilen muameleden ötürü ise şikâyetçidir. Emekli çift hayvanlar için Almanya'dan oyuncaklar getirmişler, evlerinin kapısında ve giriş bölümlerinde onların rahat giriş çıkış yapmalarını sağlamak için özel düzenlemeler dahi yapmışlardır. Bedrettin Özen süpermarketlerden aldığı taze ve özel mamalarla hayvancıkları beslemektedir.

“Sokak kedisini doyurmam yasak”

Özen ailesinin huzurunu bozan olaylar zinciri oturdukları apartmanın alt katını kiralayan kıraathanenin apartmanın ortak kullanım alanına masalar atarak oyun oynatmaya başlaması ile başlıyor. Ortak kullanım alanında okey vs. oyunlar oynanmasına karşı çıkan Bedrettin Özen kahvehaneyi belediyeye şikâyet eder. Özen, gazetemize yaptığı açıklamada başına gelen olayı şöyle anlattı; “ Kahvelerde açıkta masa kurmak bildiğim kadarıyla yasak her gece okey taşı sesinden uyuyamıyoruz. Polis dahi çağırdım. Onlarda sen misin beni şikâyet eden onlarda beni sokak kedilerini besliyor, onlarda etrafı kirletiyorlar, diye beni şikâyet ettiler. Zabıta geldi, beni suçlu ilan etti, bir de encümen kararı ile ceza kestiler. Ben de cezayı ödedim, zabıta müdürü hanıma serzenişlerde bulundum, sessizce dinledi. Ben bu işi daha da büyüteceğim, sokakta kumar oynatmak yasak değil, ben 6-7 sokak kedisini doyurmam yasak. Bu yaşta böyle şeylerle uğraşıyorum, yazıklar olsun. Eşim Helga Almanya'da Müslümanlığı kabul ederek Türkiye'ye gelmişti, bunlar Müslümansa ben değilim demeye başladı, Müslümanlıktan çıkacağım diye tutturdu, güya emekliliğimizi yaşayacaktık “ dedi. 

“Hayvanlar açlıktan ölsün mü?”

Helga Özen'de konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada Gözyaşlarına hakim olamadı. Özen konuşmasında;”Böyle bir uygulama dünyanın hiçbir yerinde yok.Kedilere yemek veriyoruz diye cezalandırıldık. Eşim cezayı ödedikten sonra yemek vermeyeceğim kedilere diye yemin etti.Şimdi onlar kapıda açlıktan bende onlara yemek veremediğim için evde ağlıyorum.Hayvanlar açlıktan ölsün mü? Bu nasıl bir uygulamadır.Hayvan sevmeyen insan sevemez.Bizim ülkemizde hayvanlara, insanlar kadar önem veriliyor.Türkiye'de neden hayvanlara önem verilmiyor? Bunu anlayamadım” diyerek konuşmasını bitirdi.

Kaynak: Bolu Gündem

1 yorum yapılmış
  • eyda
    18 Şubat 2016 • 07:13
    Destek olmak yerine neden ceza?Dünyanın en güzel canlıları onlar.Lütfen biraz merhamet.Şefkat duygumuzu ne zaman yitirdik?Ben öğretmenim.Hem evimde hem okulda kedi besliyorum.Ailemde herkesin evinde en az bir kedi var.Biz verirsek bir lokma yiyecekler,biz korursak yaşayacaklar.Koskoca dünyaya sığamadık.Çok yazık.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.