VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Kim bu entrikacı bürokrat...

10 Ağustos 2012

Bolu Gündem Gazetesi köşe yazarı Nadir Gürkan Yetkin'in yazısı Bolu gündemine bomba gibi düştü. Bolu'lu ...

Bolu Gündem Gazetesi köşe yazarı Nadir Gürkan Yetkin'in yazısı Bolu gündemine bomba gibi düştü. Bolu'lu bürokratın Cami yapılması planlanan arsayı kendine aldığı iddiası herkesi harekete geçirdi. Bolu Ekspres Gazetesi köşe yazarı Ebuzer Kaya'da konuyla ilgili bir köşe yazısı yazdı.

İşte Ebuzer Kaya'nın yazısı;

Efendim öncelikle mübarek ramazan ayının şu son zamanlarının hayırlara vesile olmasını dileyerek bu hafta da sizlere genel siyasetten birkaç ince yazı yazmayı düşünüyordum.

Düşünüyordum ama, genel siyasetteki entrikaları anlatmaya ne hacet. Memleketimdeki entrikalar varken.

Bolu yerel gazetelerinden bir köşe yazısını okudum birkaç gün önce. Okudum ve şaşırmadım desem yalan olur. Mevzuyu biliyordum ama böyle olduğunu bilmiyordum. Arsalara dayanamadığını duymuştum ama Cami arsasını bu kıvraklıkta kendine almasına şaşırmadım değil hani.

Bir Cami için ayrılan arazinin rantını ele geçirmek için makamın kullanılmasını mı, yoksa o rantı ele geçirmek için iyi insanları dolandırmanın ahlaki sorumluluğunu mu anlatacağım bilemiyorum.

Yoksa birinci dereceden sulama havzası raporu olan bir arazinin nasıl peşkeş çekileceğinin entrikalarının planını yapıp ta, hatta bu uğurda bürokratlar harcanan bir rantın başrol oyuncularını mı anlatacağım bilemiyorum.

Memleketim diye söylemiyorum ama kişi başına düşen entrika miktarında hiçbir şehir eline su dökemez bu memlekette.

Daha yakında yapılacak fabrika konusuna hiç girmiyorum. Bunları yıllardır biliyoruz. Artık bunlar da norm haline geldi bizde…

Ama hep mi başrol oyuncular aynı olur arkadaş?

Sağdan bakıyorum üç – beş kişi… Soldan bakıyorum üç –beş  kişi…

Bolu’yu yiyen de, soyan da, kandıran da, en hizmetkâr görünen de bu üç – beş kişi…

Kim mi bunlar? İlahi sayın hemşerilerim.. Ömürsünüz vallahi… Yerel medyaya baksanıza… hep onlar var… Çektirttiği fotoğraflara baksanız büyük bir siyasetçi değil de sanki doğa fotoğrafçısı sanırsınız.

Sizi bilemeyeceğim ama ben bu adamlara vekalet vermedim… Kendime de vekil seçmedim… İdareci olmalarını da hiç istemedim… Tayinlerini de yapmadım.

Ne, yeni sanayi sitesi, ne araç muayene istasyonu, ne atık fabrikası, ne bolunun merkezindeki kimsecikler bilmeden 18 uygulanmadan kapatılan araziler, ne Bolu spor, ne Gölcük, ne upuzunnnnn cephesi olan 1+1 den, ne de ihaleler…

Hiç bir şey söylemeyeceğim… İsim de vermeyeceğim bu cin alilerden…ve yaptıkları cinliklerden…Sadece onları bekleyeceğim

2 yorum yapılmış
  • Vatandaş Osman
    9 Ağustos 2012 • 11:00
    ohoooo günaydın ebuzer efendi geç kaldın.atı alan üsküdarı geçti.o bahsettiğin arsa şimdi büyüüükk kocaman bir akp li seçilmişin yan inşaat şirketinin deposu oldu.namaz kılmak çok istiyorsanız gidin kendinize başka cami arsası bulun.
  • Vatandaş Osman
    9 Ağustos 2012 • 11:00
    ohoooo günaydın ebuzer efendi geç kaldın.atı alan üsküdarı geçti.o bahsettiğin arsa şimdi büyüüükk kocaman bir akp li seçilmişin yan inşaat şirketinin deposu oldu.namaz kılmak çok istiyorsanız gidin kendinize başka cami arsası bulun.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.