VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Cami arsasına el koyan AK Partili kim?...

10 Ağustos 2012

Bolu Gündem Gazetesi köşe yazarı Nadir Gürkan Yetkin bu hafta içinde kaleme aldığı yazısında öyle ...

Bolu Gündem Gazetesi köşe yazarı Nadir Gürkan Yetkin bu hafta içinde kaleme aldığı yazısında öyle bir iddia gündeme getirdi ki, Yetkin’in yazısını okuyan herkesin ağzı açık kaldı.

Gürkan’ın iddiasına göre Bahçelievler Mahallesi sakinleri mahallelerine cami yaptırmak için bir arsa buldular. Arsanın sahibi ile irtibat kurup arsayı almak için pazarlık yaptılar. Arsa sahibi biraz fazla para isteyince iddiaya göre bir AK Partili siyasetçiye gittiler. Bu siyasetçiye kendilerine bu konuda yardım etmesini istediler.

Bu siyasetçi kişi arsa sahibinin telefonunu alarak kendisini ikna edeceğini söylemesine karşın cami yapılmak istenen bu arsayı kendine satın aldı ve iş merkezi yapmak için kolları sıvadı.

“BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM”

Yazısıyla ilgili olarak Bolu gazetesi’ne konuşan Nadir Gürkan Yetkin, “Bu olayda ki AK Partili siyasetçi şu an milletvekili. Ben bu olayı duyduğum zaman ağzım açık kaldı. Bahçelievler mahallesinin gerçekten güzel bir camiye ihtiyacı var. Bu arsa da camii için en ideal yerlerden biri. Şimdi ben belediye meclisimizin bu konuya el atmasını bekliyorum. Buranın dini tesis alanı olarak tescillenmesi gerekiyor. Ben bu konuda mahalleli bu siyasetçiden çekinip bir girişimde bulunmazsa Belediye’ye buranın dini tesis alanı olarak tahsis edilmesi için müracaat edeceğim” şeklinde konuştu.

İŞTE NADİR GÜRKAN YETKİN’İN O YAZISI  

Malum ,Ramazan ayı içersinde olduğumuzdan manayı kaybetmeyelim diye içerik olarak uygun bir hikaye seçtim bu hafta için. Hoş bir hikaye olduğundan sizlerle de paylaşmak istedim. Bahçelievler Mahallesi sakinlerinden on kişi ,bu seçkin mahalleye yakışır bir camii yaptırmak düşüncesi ile işe koyulurlar.Hürriyet Caddesi ile Bahçelievler Mahallesi kesişimin de bir arsayı tespit ederler.Arsa sahipleri şehir dışında yaşadıkları için görüşebilme adına ciddi zorluk çekerler.Adres bilgileri ellerinde olmadığından zor zahmet ulaşabilirler. Görüşmeler başlar .Pazarlıklar yapılır. Rakamlar beklentilerinin üzerindedir. Parayı denkleştirmek için yeni yardımseverlere ihtiyaç vardır. Düşünürler. Akıllarına ilk isim olarak Ak Parti'nin önde gelen isimlerinden biri gelir.Kendisi ile görüşüp bilgileri paylaşırlar.Her türlü detayı anlatırlar.”Arsa oldukça kıymetli bir noktada olduğundan caminin altını işyeri olacak şekilde tasarlar ,caminin yapımı için gelir elde ederiz “diye fikirlerini de aktarırlar.  Görüştükleri bu kişi konu ile öyle alakadar olur ki anlatamam. Arsa sahiplerinin telefonlarını ister gelen heyetten.”Sonuçta bu hayır işi.Pazarlıkta sünnettir.Bir kez de ben görüşeyim” der.Heyet sevine sevine arsa sahiplerinin telefonlarını ve adreslerini de bu hatırlı kişi ile paylaşırlar. Üç gün geçer,bir hafta geçer,on gün olur,ses seda çıkmaz. Heyet dayanamaz ne olup bittiğini öğrenmek için bu hatırlı Ak Partiliyi ararlar.Aradıkları kişi Ankara'da olduğunu işlerinin ve görüşmelerinin yoğun olduğunu ,bu sebeple bu konu ile ilgilenemediğini söyler.Heyet ,arsa sahiplerinden ek süre almak için arsa sahiplerini aradığında asıl gerçeği öğrenirler.  Arsa satılmıştır. Peki kime? Hatırlı Ak partili kişiye! Heyettekilerin şaşkınlıktan ağızları bir karış açık kalırken Bahçelievler Mahallesi de adına yakışır bir cami alanından mahrum kalmış oluverir. Hatırlı kişi bu arsaya büyük bir iş merkezi yapmayı planlamaktadır. Komşu parselini de bir punduna getirip satın almak için beklemektedir. Sırf şirin görünmek için komşu parselin sahibinin oğlunu Parti yönetimine aldırmış ve gelecekteki yerel seçimlerde belediye meclis üyeliği sözü vermiştir. Kötü niyetle iyi erdeme varılmaz derler ya. Bolu Belediye Meclisi bir plan tadilat kararı alıp bu arsayı “dini tesis alanı” olarak belirler ve kamulaştırma kararı alıverirse ,eminim Bahçelievler mahallesinin inançlı sakinleri çok mutlu olurlar. Ak Partili büyüğümüzde, utanmazlığı doruk noktaya çıkarıp dini tesis alanı olarak değiştirilen arsası için Sakarya İdari Mahkemesine itiraz maksatlı başvurmaz her halde! Hikayemizin kahramanların isimlerini rencide etmemek maksatlı yazmadım. Hikayenin kahramanları ve konu hakkında bilgi sahibi olanlar dışında bu uyanıklık hikayesini bilen eden yok. Bu uyanıklık hikayesindeki hatanın düzeltilmesi görevi de belediyemize düşüyor. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde bu hata düzeltilir mi? Ben bilmem! Ağa bilir! O da bilmezse, seçmeni ne yapacağını bilir!

Kaynak: Bolu Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.