VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Hurdacılar ormanı yakıyordu....

1 Ağustos 2012

  Bolu'da ormana bırakılan kanepenin içindeki demirleri almak isteyen hurdacıların yaktığı ateş, çam ağaçlarına sıçradı. İtfaiye ...

Bolu'da ormana bırakılan kanepenin içindeki demirleri almak isteyen hurdacıların yaktığı ateş, çam ağaçlarına sıçradı. İtfaiye ekipleri, alevleri köye ulaşmadan söndürdü.

Yangın, saat 18.00 sıralarında Bolu'ya 20 kilometre uzaklıkta bulunan Yenicepınar köyü ormanında meydana geldi. Köylülerin iddiasına göre, ormandaki çöplerin yanına bırakılan bir kanepe hurdacıların dikkatini çekti. Kanepenin içindeki demirleri almak isteyen hurdacılar, kanepeyi ateşe verdi. Rüzgarın etkisiyle kanepeden çıkan alevler, tarla ve çam ağaçlarına sıçradı. Yangının büyümesiyle hurdacılar olay yerinden kaçarken, köylüler ise itfaiye ve orman bölge müdürlüğünden yardım istedi. Olay yerine gelen Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ve orman işçileri, alevlere müdahale etti. Bir yandan alevler söndürülürken, diğer yandan da yangının köye sıçramaması için tarlalar ve çam ağaçları sulandı.

KÖY HALKI İSYAN ETTİ

Hurdacılara isyan eden köy halkı, “Yangının çıkış sebebi, kanepenin içindeki demirlerin alınmak istenmesi. Hurdacılar kanepenin içindeki demirleri almak için bu koltuğu yakmışlar. Rüzgarın da etkisiyle alevler ormana sıçramış. Yangın büyüyünce kaçmışlar. Yazık oldu” dediler.

Yangın, yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alınırken, jandarma ekipleri yangınla ilgili inceleme başlattı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.