VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Yılmaz'dan kiracılara müjde...

30 Temmuz 2012

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'da ki konut kira fiyatlarını yakından takip ettiğini söyledi. Yılmaz, ...

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'da ki konut kira fiyatlarını yakından takip ettiğini söyledi. Yılmaz, daha önce yükselen kira fiyatlarına TOKİ yoluyla müdahale ettiklerini ifade ederek, yine kira fiyatlarında ciddi bir artış olursa konuya el atacaklarını söyledi.

HABER:www.memleketimbolu.net

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Kentsel dönüşüm çalışmaları şuan fiili olarak başlamadı, sadece düşünce olarak var. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında iki büyük projemiz var. Bunlardan ilki sanayinin taşınması ve sanayiye yeni bir proje yapılmış olması. Birde roman vatandaşlarımza yaptığımız TOKİ projesi var. İki dönüşüm projesini TOKİ ile üretiyoruz şu anda. Bina arzı ve kira fiyatları ile ilgili bir kıstas bakıyorum. Eğer kira fiyatları anormal olarak artışa giderse demek ki daire arızında azalma vardır, bunu tetiklememiz lazım. Bir ara kira fiyatları 1000 TL’ye yükselmişti o zaman TOKİ’yi devreye soktuk ve kira fiyatları 400-500 TL civarına düştü. Şuan da bir yükselme var ama müdehale edilecek seviyede değil” dedi.

“EKONOMİYİ ÖLDÜRÜRÜZ”

“Bu sene çok sayıda bina yapıldı. Bu binalar daha piyasaya çıkmadı. Üniversite öğrenci sayısında bu yıl artış gerçekleşecek. üniversiteye artı 3 Bin öğrenci eğitime başlayacak. Bu durum nasıl dengelenecek gözlemliyoruz. Ona göre çözüm üreteceğiz. Eğer kira fiyatlarında anormale doğru bir yükseliş olursa biz bu durumda hemen TOKİ’yi devreye sokarız. Bu şekilde bir artış olmadan TOKİ'yi devreye sokarsak inşaat sektörünü öldürmüş oluruz. Ekonomiyi öldürürüz. O yüzden kentsel dönüşüme bu nedenle yaklaşıyoruz. Tabi önümüzdeki dönem yine bu proje kapsamında Bolu'nun depremselliğine uygun yapıların ortaya çıkması için kamuoyuna duyurmaya başlıyoruz. Elimiz de ciddi bir çalışma var. TUBİTAK işbirliği ile yapıldı. Bolu İnşaat Mühendisleri Odası ile TUBİTAK’ın ortaklaşa yaptığı bir çalışmaydı. Boğaziçi Üniversitesi'nde Kandilli Rasathanesinde ki profesörleriyle birlikte yaptığı bir çalışmaydı. Bu çalışma Yüksel Bey zamanında başladı. Bizim zamanımızda bitti. Bu konuyla ilgili çalışmamız sona erdi. Bu çalışmanın sonuçlarını daha kamuoyu ile paylaşmadık ilerleyen günlerde bu çalışmaları kamuoyu ile paylaşmaya başlayacağız. Sıkıntılı binaları mecburen bu projeye uygun hale getireceğiz. Özellikle kentsel dönüşüm çalışması başlığında özel olarak durmuyoruz. Durmayışımızın sebebi de bu.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.