VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"Proje ve keşfi hazırlanırsa stadyumun yapımına başlayabiliriz"

27 Temmuz 2012

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın Karaçayır’a yapmayı düşündüğü yeni stadyum, mera kanununa takıldı.      Yılmaz bu işe müdahale ...

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın Karaçayır’a yapmayı düşündüğü yeni stadyum, mera kanununa takıldı.   

Yılmaz bu işe müdahale etmemesinin sebebini ise “Bolu valiliğine, siyasi yapılara, milletvekillerinin tamamına, burada a veya b partilerinden bahsetmiyorum. Hepsinden Bolu’nun hayrına destek vermelerini istiyoruz” sözleri ile açıkladı.

 

Yılmaz ayrıca, “Bu güne kadar bu destek benim isteğimin dışına çıkmadı. Ben bazen istediğim zaman birileri fren yapmak için uğraşıyor, onun için bu benim isteğim olmasın artık, Bolu’nun isteği olsun istiyorum” dedi.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz konuyla ilgili şunları kaydetti: 

"Biliyorsunuz Bolu Belediyesi olarak Karaçayır’da olimpik spor tesis alanı olarak ilan ettiğimiz 1900 dönümlük bir arazi var. Bunun birinci bölümü şu an karaçayır parkı dediğimiz yer. Bu 4 bölümlük bir çalışma bunun birinci bölümü bitti. İkinci bölümdeki çalışmalarında epeyce bir bölümü bitti. Yani  şu anda kapalı spor salonunun ihalesi yapılıyor. Daha önceden cimnastik salonumuz var, yüzme havuzumuz var. Boluspor Başkanının ve diğer sivil toplum örgütlerinin yapmış olduğu tenis kortları var. Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün yapmış olduğu tenis kortları, ve koşu pisti var. Bunlar hep bu amaca yönelik çalışmalar. Tabi bunlardan en önemlisi şehrin göbeğinde kalan stadyumun karaçayıra taşınması. Karaçayır’da takriben 3 tane stadyum planlıyoruz. Bunlardan bir tanesi Mera kanunu dolayısı ile meraya takılmış durumda. Mera komisyonu Bolu Valiliğinin emrinde bir komisyon. İmar planı içinde olduğu için meradan çıkmasına hiç bir hukuki sebep yok. Çünkü mera hayvanların otlayacağı yerdir. Şehir imar planı içinde hayvan yetişmeyeceği için otomatikman zaten mera olabilme şansı yok. Bunları defalarca ifade etmiş olmamıza rağmen şehirde böyle bir talep gelmediği için,  komisyon üzerine bir baskısı olmadığı için maalesef bugüne kadar oranın mera olmadığına dair bir karar çıkararak stadyumun oraya yapılması ile ilgili çalışma başlayamamıştır"

"Herkesten destek bekliyorum"

"Ben bazı toplantılarda Vali Bey’den rica edin, artık bu işi çözün demiştim. Şu an Boluspor başkanımızın ve heyetinin ziyaretinde tekrar söylüyorum. Bolu valiliğine, siyasi yapılara, milletvekillerinin tamamına, burada a veya b partilerinden bahsetmiyorum. Hepsinden Bolu’nun hayrına destek vermelerini istiyoruz."

"Stadyum konusunda gereken desteği alamıyoruz"

Bu güne kadar bu destek benim isteğimin dışına çıkmadı. Ben bazen istediğim zaman birileri fren yapmak için uğraşıyor. Bu projenin benim projem olmasın artık Bolu’nun projesi olsun istiyorum. Şu şehrin göbeğinde kalan stadyumun oradan çıkması lazım. Orasının yeşil alana dönüşmesi lazım. Bununla ilgili düşüncelerimizi biz kaç yıldır ifade etmiş olmamıza rağmen ne basından, ne spor camiasından, ne gençlik spordan, ne siyasi partilerden, herhangi bir sivil toplum örgütünden hiçbir destek alabilmiş değiliz.

"Proje ve keşfi hazırlanırsa yapımına başlayabiliriz"

"Kendimiz söyleyip kendimiz dinlediğimiz ve bizden gelen teklifler bazılarını rahatsız ettiği için şu anda benden gelmesin bu teklif. Sivil toplum örgütlerinden gelsin. Hiç kimse istemese de bu teklif nasıl olsa gelecekte olacak. Biz istiyoruz ki şimdiden olgunlaşmaya, şimdiden olmaya başlasın. Çünkü yerini hazırlamışız, her şey var. Biliyorsunuz kapalı spor salonunda da yerini hazırladık, keşfini hazırladık bakanlığa öyle sunduk. Bununda yerini hazırlaya bilirsek, projesini ve keşfini hazırlayabilirsek sunarız yapımına geçebiliriz"

"Daha iyi bir proje varsa onu destekleyelim" 

Boluspor başkanımız bu konuda destek olacağını ifade ettiler. Boluspor camiasının, bütün siyasi partilerin, bütün sivil toplum örgütlerinin veya Bolu’yu düşünen kimler varsa destek olması lazım. Ha derlerse ki stadyumun Karaçayıra gitmesi doğru değil deyip te daha iyi bir fikir verirlerse onu destekleyelim. Ama şu anda her şeyini hazırladığımız bir yer var üstelikte büyük bir gölün kenarı plajların olduğu bir gölün kenarında olacak orası. Öyle bir çalışma içerisinde o bölge çok önemli olacak. Bu çalışma da stadyumun karaçayır bölgesine, Küçükberk’in batı tarafına taşınması konusunda destek vermelerini herkesten istiyoruz.

Kaynak: Köroğlu Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.