VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Alaaddin Yılmaz nüfusu arttırmaya kararlı...

25 Temmuz 2012

Düzce nüfusunun Bolu’dan fazla olması ile ilgili yaşanan tartışmaların ardından Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Bolu ...

Düzce nüfusunun Bolu’dan fazla olması ile ilgili yaşanan tartışmaların ardından Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Bolu nüfusunu artırmak için çalışmaları hızlandırdı. Her fırsatta Bolu’nun nüfusunun artması gerektiğini ve Bolu’nun genç nüfusa ihtiyacı olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, İller Bankası’ndan da gerekli payın alınabilmesi için üniversite öğrencilerinin Bolu nüfusuna kayıtlı olması gerektiğini vurguluyor.

HER YOLU DENEYECEĞİZ”

Bunun için gerekli yazışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, “Ben her nikah kıydığımda gençlere söylüyorum, artık iş inada binsin ve geçin, gayretli olun diyorum. Şehirlerimizdeki üniversiteler süratli gelişiyor. Şehirlerimizdeki üniversitelerin nüfusu maalesef bizim nüfus eklentisi içine girmiyor. Evlerde kalanların bazıları giriyor bazen de girmiyor. Bunları katarsak çok ciddi anlamda nüfusumuzun artacağına inanıyorum. Tahminen 15 bine yakın bir nüfus eksikliği içinde olduğumuz kanaatindeyim. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Dilekçelerimizi birçok kuruma ilettik. Allah nasip ederde üniversite öğrencilerinin Bolu nüfusuna kaydını sağlayabilirsek, çünkü ikinci adres olarak Bolu’yu gösterebiliyorlar, yurtlarda kalanların adreslerini de başka bir adreste gösteremiyoruz. Bununla ilgili bir süreç başlattık. Bunu sağlayabilirsek Düzce’yi geçmiş olacağız. Geçemezsek yeni bir yol daha deneyeceğiz” diye konuştu.

UFAK BİR DEĞİŞİKLİKLE BU İŞ OLUR”

Ufak bir yönetmelik değişikliği ile başka illerden üniversite eğitimi için Bolu’ya gelen öğrencilerin nüfus kayıtlarının Bolu’ya alınabileceğini belirten Başkan Yılmaz, “Büyük şehirlerde bu durum çok ehemmiyet arz etmeyebilir ama küçük şehirlerde bu çok önemli. Bizim nüfusumuzun % 16’sı civarındaki rakam öğrenci. Bu git gide de artıyor. Bu rakam çok önemli bir kesim. Bunu nüfusunuzda gösteremiyorsanız ve buna dair İller Bankasından pay alamıyorsanız Bolu’ya eksik para girmiş oluyor. Dolayısıyla Bolu’ya sağlıklı para girişi sağlamak için nüfusumuzun tam belirlenmesi lazım. Bununla ilgili hem Türkiye İstatistik Kurumu’na, hem Belediyeler Birliğine, her tarafa yazılarımızı yazdık. Belki ufak bir yönetmelik değişikliği ile bunlar düzeltilebilir diye düşünüyoruz” şeklinde açıklamalar yaptı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.