VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bir garip yol kavgası...

21 Temmuz 2012

Bolu’da bir lisenin müdürü ile okul yolunun kendisine ait olduğunu iddia eden şahıs arasında çıkan ...

Bolu’da bir lisenin müdürü ile okul yolunun kendisine ait olduğunu iddia eden şahıs arasında çıkan tartışma sonucu hem okul yolu trafiğe kapandı hem de vatandaşın aracı okulda mahsur kaldı.

Bolu Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’ne çıkan yolun kendisine ait olduğunu söyleyen Hamza Malkaç'ın iddiasına göre, okul yönetimi kendisinin evine giden yolu okul sınırları içine dahil ederek çevresinde güvenlik önlemlerini artırdı. Evine gidecek yolu kalmayan Malkaç, okul yönetimi ile tartıştı. Malkaç, daha sonra Bolu Valiliğine, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Bolu Belediyesi’ne başvurarak yolun kendisine ait olduğunu ispat etti. Okul yönetimi ile anlaşamayınca da yolun iki tarafını tel örgüyle çevirdi.

Kendisinin tel örgü ile yolu çevirmesinin ardından okul bahçesinde kalan aracının çıkmaması için okul kapısının bilinçli bir şekilde kilitlendiğini iddia eden Hamza Malkaç, “Okul müdürü arabama el koydu. Burası umuma açık bir yoldu. Bu yolun tapusu benim. Benim arsamın üzerine yol yapılmıştı. Herkes kullansın dedik ama okul müdürü paranoyak bir tavır takınarak, 'Okuldaki kızları kaçıracaklar' diyerek 100 yıllık okulun kapısının yerini değiştirdi ve girişi kapattırdı. Umuma açık bir devlet yolu burası. Üstelik kadastro çalışmaları esnasında yanlışlık yapılmış ve benim arsama dahil edilmiş. Benim arsamın bir kısmı da okula dahil edilmiş” iddialarında bulundu. Son çare olarak durumun düzeltilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe verdiğini anlatan Malkaç, ifadelerini şöyle sürdürdü:

"Bakanlıktan karar çıktı, ‘Düzeltilsin’ denildi. Belediye encümeninden karar çıktı, ‘Düzeltilsin’ denildi. Valilik, milli emlak onay verdi, ‘Düzeltin’ dedi. Fakat Milli Eğitim Müdürlüğü işi oyalıyor. Bir türlü imza atmadılar. Onaylanmıyor diye ben de yolu tel örgüyle kapattım. Okul yönetimi, ‘Biz yolu yan taraftan açarız. Ne yaparsan yap’ dedi. Ben de bu şekilde çözüm buldum. Bu kez de okulun dış kapısını kilitledi müdür, benim arabam da içeride kaldı. Devlet adına eşkıyalık yapıyorlar. İki gündür arabamı çıkaramıyorum.”

Mağdur edildiğini ve kanunlara saygılı olduğunu söyleyen Hamza Malkaç, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden gelecek cevabı bekliyor.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.