VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Amerika Büyükelçisi'nden Bolu halkına tebrik...

17 Temmuz 2012

ABD Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, basketbol sayesinde Türklerle dostluğun arttığını söyleyerek, “Spora olan tutkumuz ...

ABD Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, basketbol sayesinde Türklerle dostluğun arttığını söyleyerek, “Spora olan tutkumuz bizim ve Türklerin en iyi becerdiği bir iştir. Spor bizi birleştirir” dedi. Atatürk'ün Bolu'ya gelişinin 78'nci yıl dönümü olduğunu ve bu nedenle Boluluları kutladığını belirten Ricciardone, “ Atatürk’ün Bolu’ya gelişi kutlanıyor. Ben de Boluluları kutluyorum ve tebrik ediyorum” dedi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde devam eden 12 DABO Uluslararası Basketbol Eğitim Kampı’nda çalışmalar sürüyor. Yüzlerce sporcunun yer aldığı kampta basın toplantısı yapıldı. Toplantıya ABD Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, AİBÜ Rektörü Prof.Dr. Hayri Coşkun, TBF FIBA ve Dış İlişkiler Direktörü Dr. Emir Turam, 12 DABO Direktörü Samer Şenbayrak, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Suat Çelen’in yanı sıra çeşitli illerden gelen basketbol antrenörleri katıldı. AİBÜ Kongre Merkezi Pembe Salon’da gerçekleştirilen toplantıda konuşan ABD Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, kampı düzenleyenlere teşekkür etti.

Sporun iki ülke arasında köprü olduğuna dikkat çeken Ricciardone, şöyle konuştu: “Öncelikle bugün Bolu’da olmaktan çok mutluyum. Çünkü Bolulular için anlamlı bir gündeyiz. Atatürk’ün Bolu’ya gelişi kutlanıyor. Ben de Boluluları kutluyorum ve tebrik ediyorum. Spora olan tutkumuz bizim ve Türklerin en iyi becerdiği bir iştir. Spor bizi birleştirir. Bu kampta geleceğin ünlü oyuncularının olacağına inanıyorum. Belki bugün burada tanıştığımız gençleri ileride NBA’de izleyeceğiz. Hido gibi, Mehmet Okur gibi, Ömer Aşık gibi, onlarda başarılara imza atacaklar. Ya da bu kampa katılan öğrencilerimiz arasından Amerika’ya eğitim için gidip Dr. Emir gibi üniversite liginde oynayanlar olacaktır”

ABD Büyükelçisi Ricciardone, toplantının ardından kampus alanından yürüyerek spor salonuna geçti. Yüzlerce basketbol öğrencisinin alkışları arasında salona giren büyükelçi, bir süre sporcularla sohbet etti. Daha sonra basketbol kampına katılan öğrencilerle basketbol oynayan Ricciardone, oyun süresinde iki sayı kaydedebildi. Ricciardone, faul atışından kazandığı serbest atışı ise sayıya çeviremedi. Oyunun ardından sporcular ve antrenörlerle hatıra fotoğrafı çektiren büyükelçi ve beraberindekiler, daha sonra rektörlüğü ziyaret etti. Prof.Dr. Hayri Coşkun’u makamında ziyaret eden Ricciardone, daha sonra Ankara’ya gitti.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.