VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Alaaddin Yılmaz'dan Çaydurt eylemiyle ilgili açıklama geldi...

17 Temmuz 2012

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Çaydurt’ta hafta sonu yapılan fabrika eylemi hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaz ...

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Çaydurt’ta hafta sonu yapılan fabrika eylemi hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaz ayrıca kısa bir süre önce İşadamı Yılmaz Becikoğlu tarafından kendisine yapılan saldırı sonrası Becikoğlu’nu kınayan CHP Milletvekili Tanju Özcan’ın ifadelerinden “Gurur duydum” demişti. Özcan'ın bir gazetede çıkan "Kınadım diye parsayı toplamaya kalkmasın" ifadelerine, Alaaddin Yılmaz çok sert cevap verdi. Yılmaz “Benimle uğraşacağına git Bolu’ya bir çivi çak” dedi.

VALİ BEY’İN KURDUĞU KOMİSYON KARAR VERDİ

Başkan Yılmaz, “Çaydurt’ta kurulması planlanan dönüşüm fabrikasının yeri Vali Beyin kurduğu bir komisyon tarafından tespit edildi. Bu komisyonun içinde il özel idare yetkilileri, il orman müdürlüğü yetkilileri ve çevre il müdürlüğünün yetkilileri var. Bu komisyonun içinde sadece belediye yoktur. Dolayısıyla bütün bu birimlerin yaptığı çalışma sonucu fabrika için uygun alan bulunmuş, bu alanla ilgili gerekli müracaatlar yapılmıştır. Burayla ilgili her türlü rapor hazırlanmış ve bitmiştir. Biz sonradan öğrendik ki fabrika için belirlenen alanın mücavir alan sınırlar içinde olduğu görülmüş” dedi.

TAVUK GÜBRESİ BOLU’NUN HAYATİ SORUNU

Tavuk gübresinin Bolu'nun çok önemli bir sorunu olduğunu ifade eden Yılmaz, “Bizde gittik yerinde inceleme yaptık ve kanaat olarak orada bir hat çizdim ve bu hat üzerinde nerede yapılırsa yapılsın benim için hiçbir mahsuru yok. Önemli olan benim için o hattın üzerinde yapılsın. Bu gün o evrak gelsin imzalarım ama işin içine siyasiler girmiş, için içine bir sürü adam girmiş, provakatif işler yapılmış, bu işlerle benim işim olmaz. Tavuk gübresi konusu Bolu’nun çok önemli bir konusudur. Bu sorunun çözümü ile ilgili yer tespiti benim dışımda yapılmıştır. Prosedürler tamamlanmıştır. Bu konuyla ilgili evrak benim önüme gelmedi o evrak geldiğinde orada yaşayan insanlara da söyledim, çizdiğimiz hat üzerinde her yerde fabrika kurulabilir, dedik ve buranın ruhsatını hemen kesebiliriz dedik” ifadelerini kullandı.

Alaaddin Yılmaz açıklamalarına şu şekilde devam etti;

“Bahsi geçen ve eylem yapılan alanla ilgili vatandaşı yönlendirmeye çalışan bir şahıs, şimdi burası olmaz diyor. Orada yaşayan vatandaşlarımızı ayaklandırıyor ama fabrika yerine kendi ekibi karar veriyor. O nedenle benim bu tür fırıldak ve manevra işlerine aklım ermez. Ben çok açık söylüyorum orada yaşayan vatandaşlarımızda, ta geçmişten bize söylediklerini söylüyorum. Yerle ilgili benim hiçbir alakam yoktur. Ben yeri daha yeni gördüm. Yeri bulan valilikteki heyettir. Ben Kökez suyunda bir sıkıntı var derken, bu durumu kastediyorum. Olayın altında karar veriyorlar, sonrada bu olayı yönlendirmek için her türlü dalavereyi çeviren bir yapı var. Benim şuan manevra yapan kişilerle uğraşacak vaktim yoktur. Bolu’nun en büyük sorunu tavuk gübresi sorunudur. Ben hiçbir vatandaşımıza zarar gelmemesi konusunda son derece hassasım. Zaten zarara gelemeyecek şekilde raporlar düzenlenmiş. Dolayısıyla firmaya yeni bir şey daha yap dedirtecek pozisyonları da yoktur. Orada yaşayan vatandaşlarda zaten teknik olarak bir problemi dile getiremiyorlar, sadece biz istemiyoruz diyorlar. Başka bir yere koysak diğer köylüler istemeyecek bu defa. Bir başka yere yapsak bir diğerleri istemeyecek. Birilerinin bir şeyi isteyip istememeleri bir şeyin yapılmayacağı anlamına gelmez. Hukuk devletinde yaşıyoruz konuyla ilgili şimdiden hukuki süreci başlatabilirler. Tekrar söylüyorum yer seçiminde benim hiçbir şekilde dâhilim yoktur, ben yer seçimini daha yeni öğrendim. Yer seçimi vali tarafından yapılan bir komisyon tarafından yapılmıştır”

GEVEZELİK EDİP DURSUNLAR

Yılmaz açıklamasının sonunda CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’a çok sert bir dille cevap vererek, “Lafın ötesine geçmeyen insanlarla benim yapabileceğim bir şey olmaz. Sorumsuz ve yetkisiz adamlara cevap verebilecek durumda değilim. Bu insanlara ayıracak vaktimiz yok. Biz bu memleketin hizmetkârıyız, birileri konuşacaklardır. Onların mesleği odur. Benimle uğraşacağına Bolu’ya bir şey yapın. Şu kadar siyasi arenada çalışıyorsun, şu kadar yıl belediye meclis üyeliği yaptın, şu kadar yıl senin siyasi görüşün belediyeyi idare etti. Hepiniz yapmadınız belki ama Bolu’nun şu problemini çözdük diyebilen bir adama rastladınız mı? Ben bu belediye başkanlarının arkasından konuşmuyorum. Bolu’nun şu problemini çözdük diyebilen bir yapı var mı? Yoksa o zaman gevezelik edip dursunlar. Bizim onlardan hiçbir beklentimiz yok yeter ki gölge etmesinler” şeklinde konuştu.

Kaynak: Memleketim Bolu

1 yorum yapılmış
  • becikoğlu gelsin hakkından
    16 Temmuz 2012 • 11:00
    iyide başkan istemiyoruz diyen biziz ama yapan sensin ruhsatı imzalayan kim hani senin için insan sağlığı herşeyin önündeydi ben senin ruh halinden şüpheliyim ALLAH seni o pis kokuların içinde süründürsün İNŞALLAH....
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.