VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Abant TV neden kuruldu...

29 Haziran 2012

  Bolu'da günlük yayın yapan Memleketim Bolu Gazetesi'nin Yazı İşleri Müdürü Zekeriya Ercivan gündeme bomba gibi ...

Bolu'da günlük yayın yapan Memleketim Bolu Gazetesi'nin Yazı İşleri Müdürü Zekeriya Ercivan gündeme bomba gibi oturan bir röportaja imza attı. Zekeriya Ercivan'ın Eski Tarım İl Müdürü Mehmet Altun'la yaptığı röportajı olduğu gibi yayınlıyoruz.

İşte o röportaj;

Tarım İl Müdürü olarak uzunca bir süre Bolu’da görev yaparken tartışmaların odağı oldu. Dönemin AK Partili siyasileri tarafından sert bir dille eleştirildi. Şimdi ise Abant TV’nin onursal başkanı. Kısa bir süre önce yayın hayatına başlayan Abant TV’nin kurulma nedeninin eleştirilere cevap vermek olduğu söylendi. Kulislerde televizyonun bir hesaplaşma aracı olacağı dedikoduları yayıldı.  Gerçekten öyle miydi? Mehmet Altun’a bu güne kadar sorulmayanları sordum.

Televizyon kurma fikri nasıl ortaya çıktı?

Abant TV fikri üç arkadaş bir dost meclisinde bir arada otururken hatta şuan o arkadaşlarımızdan biri televizyonun başında olan arkadaşımızdır, o zaman karar verdik. O güne kadar herhangi bir şekilde televizyon kurma oluşturma fikri yoktu. Ani gelişen bir olay oldu.  Yaklaşık 9 ay önce bu serüven başladı. Televizyonu kurmaya karar vermemizin hemen ertesi günü gerekli başvuruları yaptık.

Neden Abant TV? Bolu’nun birkaç sembolünden biri olduğu için ve daha kolay tanınabilir kılmak için mi bu ismi tercih ettiniz?

Televizyonun kurulma kararını paylaşmam pek doğru olmaz belki çünkü fevri bir karardı ancak daha sonraki süreçte o fevri karar ilimize ülkemize verilecek hizmetler çerçevesine dönüştü. Gerek Bolu’nun tanıtılmasında gerek bölgenin tanıtılmasında gerek Abant markasının tanıtılmasında önemli hizmetlerinin olacağını umuyorum. Televizyonun ismini Abant olarak karar verirken bu isimle ilgili kimilerinin bu fikrin yanında kimilerinin de bu fikrin karşısında olacağını tahmin ediyorduk. Abant ismiyle yayıncılığa başlanacak denildiğinde bir kısım insanlar bu duruma karşı çıktılar. Neden Abant ismini koydunuz daha ulusal isimler bu konuda düşünülemez miydi? Gibi yorumlar aldık ama biz o şekilde düşünmedik. Evet, Abant Bolu’nun bir parçası, Bolu’nun sorunlarını kamuoyuna taşıyacak ama özellikle öyle birisim seçilsin ki hem yurt içinde hem yurt dışında bizi daha iyi temsil etsin hem de bilinen bir marka olsun o yüzden Abant ismini tercih edildi. Abant aynı zamanda Türkiye’de siyaset hareketlerinin tohumunun atıldığı yine sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek kritik kararların alındığı aynı zamanda ismiyle bütünleşik doğa harikası bir güzellik. Biz konulan ismin doğru olduğunu düşünüyoruz ki kuruluş aşamasında Abant’ın bu sempatik yanını hissettik ve tanınmışlık açısından hiç yadırgamadık.

Abant TV’nin yayın anlayışında izleyeceği yola doğru bakarsak, Abant TV nasıl bir yaklaşım ve felsefe ile yayın hayatına devam edecek? Ekibinizde tanıdığımız isimler var aynı zamanda yeni isimlerde var. Bu konuda da bir değerlendirme yaparsanız.

Abant TV’de şuan yer alan arkadaşlarımızın bir kısmı ulusal televizyonlarda görev almış arkadaşlarımız.  Bölgede ve ilimizde çalışan arkadaşlarımız var. Bu şekilde bir kadro oluşturduk. Bütün arkadaşlarımız profesyonel ancak haberciliğin o amatör ruhunu da aynı zamanda taşıyan arkadaşlarımız.  Arkadaşlarımızın işlerine sahip çıkarak sevgiyle bu işi sürdüreceklerine inanıyoruz.  Sonuçta televizyonda ortaya çıkacak başarının sırrının o televizyonu oluşturan ekibin ve idari kadronun o işi çok severek yaparsa oluşacağına inanıyoruz. Ekibimizde bu şekilde kuruldu. Yayınla ilgili duruma gelince Abant TV özellikle izleyici pergelini açtığında gerek yurt içinde gerekse yurt dışında herkesin izleyebileceği bir yayın ilkesini kendisine hedef edinmiştir. Daha 3 günlük bir yayın. Önümüzdeki günlerde hedeflediğimiz tablonun oluştuğunu İnşallah göreceğiz.

Televizyonculuk muhakkak ki çok maliyetli bir iş ve siz aynı zamanda uydudan yayın yapıyorsunuz. Dolayısıyla bu maliyet çok yukarı seviyelere tırmanmış oluyor. Abant TV’nin kuruluş aşamasında hakkında çok şey konuşuldu, Bolu’da var olan reklam bütçesi ile bu işin sürdürülemeyeceği yönünde belli dedikodular yapıldı. Siz bu yapılan değerlendirmeler hakkında neler düşünüyorsunuz?

Türkiye’de olduğu gibi Dünya’nın her yerinde önemli projeler, bu tür riskli işler farkındalık oluşturan kişiler tarafından ortaya konulur.  Biz hiçbir zaman bu işin kolay olduğunu risksiz ve maliyetsiz olduğunu iddia etmedik. Zaten bu nedenlerden dolayı bu iş bu güne kadar yapılamadı. Bu organizasyonda hem Bolu içinde hem de Bolu dışında ekonomik olarak çok güçlü arkadaşlarımız var. Bu iş riskli ve sürdürülebilirliği zor olduğu için bu güne kadar uygulanmadı. Ama bu zor işlerin birileri tarafından göze alınıp yapılması da gerekiyor.  Belki de bu grup bu işi en son yapabilecek gruptur. Ancak bu riski bu grup göze aldı ve bu projeye başladı.

İşlerin ummadığınız gibi gitmemesinden korkmuyor musunuz?

Hedef konulduktan ve ona göre adım atıldıktan sonra bu başarı geldi. Bu gün bu televizyonun olması bile çok ciddi bir başarı. 60 frekans tahsis talebi içinden 6 frekans tahsisi yapıldı. İlk 6’ya girebilmişsek eğer, Türkiye’de değişik illerde vergi rekortmeni olan kişiler bu frekansı alamamışlarsa eğer, bugünkü sonuç bu ekibin başarısıdır.

Mehmet Bey özel bir soru cevaplandırmak durumunda değilsiniz ama ben size sormak istiyorum. Medya hiç kuşkusuz Türkiye’de önemli bir güç ve siz şuan önemli bir organizasyonun onursal başkanlığını temsil ediyorsunuz. Siz uzun süre Bolu’da Tarım İl Müdürlüğü görevini sürdürdünüz, görev yaptığınız süre içinde Bolu’da AK Parti’nin yönetim kademesinde o günkü koşullarda yer alan bazı isimler tarafından sert bir dille eleştirildiniz. Sizin televizyon organizasyonunu sizi eleştiren isimlerle hesaplaşmak için kurduğunuz yönünde belli yorumlar yapıldı. Ne diyorsunuz televizyonu hesaplaşmak için mi kurdunuz?

Şuan devlet memuru olduğum için siyasetle ilgili yorum yapmam çok doğru olmaz. Ama siyasetle ilgili bir takım adımlar attığımızda da onun gerekliliğine uygun hareket ettik. Ben şuan ki hükümetin yürüdüğü yoldan aynı zamanda yürüyen, siyasete girmememiz gerektiği zamanda gidip istifa edip bu konuda çalışmalar yapan biriyim. Bu hükümetle birlikte yaklaşık 10 yıldır bürokratlık görevimizi sürdürmeye devam ettik. Daha önce görev yaptığım Şanlıurfa’da ve sonra Bolu’da her zaman halkla iç içe, vatandaş odaklı ve merkezi hükümetimizin, devletimizin imkânlarını vatandaşımızın yönünde kullanarak çalıştım. Bu bizim en temel ilkemiz oldu. Bu konuda vatandaştan çok ciddi teveccüh aldık. Buraya geldiğimizde de özellikle farklı bir portre ortaya koyduk. Gece vatandaşımızın evine teknik ekibimizle birlikte konuk olduk onların dertleriyle dertlendik. Bu nedenle ön planda olma gibi bir durumumuz oldu ancak bizim öne çıkma gibi bir derdimiz yoktu. Siz bir yerde farkındalık yaratıyorsanız ciddi bir hizmette bulunuyorsanız sizi halkta öne çıkarıyor kamuoyu da sizi önde görüyor. Özellikle milletvekillerimizle ilgili duruma gelince ben görevde bulunduğum süre içinde hiçbir milletvekilime basın aracılığıyla cevap vermedim. Hiçbir zaman siyasi mülahazaya girmedim doğru olmazdı ve bunu da yapmadım.  Benim dışımda farklı beyanlarda bulunan milletvekillerimiz olmuş olabilir onlarda bu konuda kamuoyunda olumlu yada olumsuz tepkilerle muhatap olmuşlardır diye düşünüyorum. Biz dünde buradaydık bu günde buradayız. Dün il müdürüydük bu gün Bolu’da kurulmuş ve Bolu’nun ve bölgenin sempatisini kazanmış bir organizasyona maddi ve manevi destek veriyoruz. Yani dün Bolu’ya hizmet etmek benim için çiftçiye destek olmak şeklindeydi bu gün bu organizasyonla hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu bir hizmettir. Benim herhangi bir kişiyle hesaplaşmamda olamaz.  Milletvekillerimizi seçen bir siyasi irade vardır o siyasi iradenin takdiridir. Bizde o siyasi iradeye saygılı olmak zorundayız. Bizde onu yapıyoruz. Birileri bizim hizmet anlayışımızı beğenmemiş olabilir. Farkındalığımız onların hoşlarına gitmemiş olabilir. Oda o siyasi iradenin takdiridir. Söyleyecek bir şey yok.

Bir tarafıyla da Bolulusunuz bu konuda da son olarak değerlendirme yaparsanız…

Ben Şanlıurfa’da doğup Gaziantep’te büyümüş bir birey olarak ne kadar Şanlıurfa kendi memleketimse ne kadar Gaziantep büyüdüğüm memleketimse Bolu’da benim için Gaziantep ve Şanlıurfa gibi benimsediğim ve her şeyimi paylaşabileceğim bir il. Boluyla duygusal bir bağım var Bolu’dan evliyim bizde en az Bolulu kardeşlerimiz kadar Bolu’ya hizmet yarışında gayret edeceğiz.

Bir Bolulu kadar Boluluyum diyorsunuz?

Çoğu siyasetçilerimiz kadar bizde Boluluyuz diyebiliriz.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.