VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"Vatandaşımız hırsızları bile bile.."

14 Haziran 2012

Bolu Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiği istişare toplantısında vatandaşları hırsızlara karşı ...

Bolu Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiği istişare toplantısında vatandaşları hırsızlara karşı uyardı. Durmuşlar, “Her gün en az bir hırsızlık çetesi çökertiyoruz. Ama vatandaşımız hırsızım diyene bilerek kapısını açıyor” dedi.

Sabri Durmuşlar, hırsızlıkla mücadelede teknik takip cihazlarının önemli rol oynadığına dikkat çekerek, “Hırsızlıkla mücadele noktasında teknik takip cihazlarının arttırılması gerekir. Örneğin mobeselerin arttırılması için ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Ancak çok fazla ödeneğe sahip olamadığımız için her yerde mobesse uygulamasına geçemiyoruz. Ama tüm bunlara rağmen her gün bir ya ada birkaç hırsızlık şebekesini çökertiyoruz.” şeklinde konuştu

 “VATANDAŞ ‘HIRSIZIM’ DİYENE BİLE KAPI AÇIYOR”

Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, son dönemde kayıt altına alınmış hırsızlık olaylarının ayrıntıları hakkında da açıklamada bulunarak, “Kendilerini seyyar satıcı olarak ya da bir firmanın temsilcisi olarak gelen şahıslar vatandaşımızın kapısını çalıp, evlerine girmeye kalkışıyor. Bunun yanı sıra ayrıca telefon yoluyla ya da dua kitabı sattığını belirten dolandırıcılarda son günlerde artışta. Halkımız kapıya gelen satıcı kılığındaki kişilere fazla itibar etmemeliler. Geçenlerde bizleri muhakkak bilgilendirmelerini önemle rica ediyoruz. Halkımız oldukça yardımsever; ancak bu yardımseverliği suiistimal etmek isteyenler var. Halkımızın inançlarını kötü amaçlar için kullananları engellemekte unutulmamalı ki yine halkımızın ellerinde. Dikkatli davranmaları gerek diye düşünüyorum. Yaptığımız bir araştırmaya göre, tüm uyarılara rağmen vatandaşlarımız kapı zilini çalan şahsa ‘Kimsin?’ sorusunu yönelttiklerinde ‘Hırsızım’ yanıtını alsalar dahi kapılarını açabiliyor” diye konuştu.

“ŞİKAYETÇİ OLUNAN HIRSIZLAR KÜÇÜK İŞLERLE UĞRAŞIYOR, MEMLEKETİN BAŞINDA DAHA BÜYÜK HIRSIZLAR VAR”

Toplantının ilerleyen dakikalarında konuşan bir muhtarın, şehir dışından gelen hurdacıların hırsızlık olaylarına sıkça karıştıklarını ileri sürmesi üzerine konuşan Sabri Durmuşlar, “Hurdacılar gerçekten önemli bir konu. Hemen hemen tüm şehirlerde bu konuda çalışmalar gerçekleşiyor. Kamuya ait ihtiyaç fazlası malzemeler depolarda biriktiriliyor. Zaman zaman bu depolarda hırsızlık olayları yaşanıyor. Mahalle sakinlerinin ortak kullandığı depolarda da zaman zaman bu konuda sorunlar yaşanıyor. Sonuçta hırsızlığı meslek edinmiş kişilerin niyetleri kötü ve kaybedecekleri hiçbir şeyleri yok. İncelemelerimizde de bu suçluların sabıka kayıtları kabarık. Yakalanıyorlar ama tekrar suç işlemekten de geri kalmıyorlar. Dolayısıyla bu konudaki incelemelerimizi mahalle mahalle sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.